“ SORUYU KAVRAMA KİTAP OKUYANLARDA DAHA ÇABUK OLUR”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Çocuk kitapları yazarı Nurgül Ateş, “Soruyu kısa sürede kavrama, kitap okuyanlarda daha çok görülür” dedi. 
Malaya belediyesi yanındaki 5 bin metrekare kapalı alanda 29 Nisan’da açılan ve 4 Mayıs akşamı sona erecek olan 3. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı ‘nda kitaplarını imzalayan çocuk kitapları yazarı Nurgül Ateş, “Üç yıldır Malatya’da Kitap Fuarı’na katılıyorum” diyerek, “Çocuk ve gençlerin bu tür fuarları kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. Çünkü, birbirinden farklı insan ve kitaplarla tanışabilirsiniz. Hoşunuza giden kitapları seçebilirsiniz. Ayrıca kütüphanelerde de istediğiniz kitaplara ulayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Nurgül Ateş , çocuk ve gençlerin internet, bilgisayar ve cep telefonu bağımlılığı konusunda özetle şunları söyledi: “İnternetin cazibesinin ben de farkındayım. Ancak interneti olumlu manada işiniz için kullanmalısınız. Ancak çocuk ve gençlere önerim, kitap okumayı ihmal etmesinler. Çünkü, kitap okuyan, o karakterleri gözünde canlandırır ve bilgi dağarcığı artar. Ayrıca kitap okuma sınavlarda da çocuk ve gençlere yardımcı olur. Soruyu kısa sürede kavrama, kitap okuyanlarda daha çabuk olur. “
29 Nisan’da açılan ve 4 Mayıs akşamına kadar açık kalacak olan fuara 236 yayınevi ve 200 civarında yazar katılıyor.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam