Hizmet-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Bünyamin Geleri, “Daha yaygın, daha güçlü, daha fazla sendikal örgütlenme istiyoruz” dedi.
1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “HAK-İŞ Konfederasyonu üyeleri olarak bizler, alanlardayız. Kayseri’de, 81 İlde, Bütün Türkiye’de alanlardayız” diyen Geleri, “Bizler bugün, ülkemizin işçileri, kamu çalışanları, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, gençleri, engellileri ve sivil toplum örgütleri olarak, tüm dünya emekçilerinin dayanışma içinde 1 Mayıs'ta alanlarda olduğunu biliyoruz.
Bizler, haklar için, özgürlükler için, demokrasi için, saygın bir iş için, baskısız, güvenli ve güvenceli çalışma hayatı, insan onuruna yaraşır bir yaşam için birlikteyiz. Tüm renkleriyle barış içinde yaşayan, daha özgür, daha müreffeh, demokratikleşmeyi tamamlamış bir Türkiye için alanlardayız” ifadelerini kullandı.
“Ülkemizin bugünü ve geleceği için, ülkemizin bütünlüğü, insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği için, Türkiye’de insanlarımızı ve çalışanlarımızı üzen tüm sorunların çözümüü için alanlardayız. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması için alanlardayız.
Bizler, sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik, insan onuruna yaraşır iş ve yaşam, sendikal hak ve özgürlük taleplerimiz için 1 Mayıs 2014’de Kayseri başta olmak üzere tüm Türkiye’de alanlardayız. Taşeronlaşmaya Hayır Dediğimiz için, Modern kölelik haline gelen Taşeronlaşma sorununun çözülmesi için alanlardayız. Geçici işçilerin, mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü için alanlardayız. Kamuya Kadrolu İşçi alınmasını istediğimiz için alanlardayız.
İş kazalarının, güvencesiz, kuralsız çalışmanın sona erdirilmesi için, işsizliğin azaltılması ve düşük ücret politikasına son verilmesi için alanlardayız. Ücretlerden kesilen ağır vergilere hayır dediğimiz için alanlardayız. Kayıt dışı çalışmanın sonlanması için, sendikalara üye olan işçilerin işten atılmaması için alanlardayız” diyen Geleri, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:
Daha geniş sendikal hak ve özgürlük talebimiz için, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunundaki barajların ve kısıtlamaların kaldırılması için alanlardayız. 12 Eylül ve 28 Şubat başta olmak üzere tüm antidemokratik süreçlerde oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alanlardayız.
Bizler, özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik anayasa için; inanç ve düşünce özgürlüğü için alanlardayız. Ülkemiz üzerine oynanan oyunlara, son dönemlerde artan kaos yaratma çabalarına, demokrasi dışı yöntemlere, darbe girişimlerine karşı olduğumuz için alanlardayız.
Kıdem tazminatı hakkımızın korunmasını, İşsizlikle etkin mücadele istiyoruz. İnsan onuruna yaraşır saygın iş istiyoruz. Eşit İşe, Eşit Ücret istiyoruz. İşsizlik Sigortası Fonu’nun amacı dışında kullanılmasına karşı çıkıyoruz. Sağlık ve sigorta alanındaki haklarımızın güçlendirilmesini istiyoruz. Asgari ücretin insan onuruna yakışır olmasını, vergi adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz. Ücretlerdeki ağır vergi yüküne hayır diyoruz. İş cinayetlerinin önlenmesini, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin artırılmasını istiyoruz. Özelleştirmelerle sosyal yıkımların yaşanmamasını istiyoruz.
Din, vicdan ve düşünce özgürlüğünün toplumun tüm kesimlerine hâkim kılınmasını istiyoruz. Doğal yaşam ve ekolojik çevrenin korunmasını istiyoruz. Yoksulluğun önlenmesini, Asgari Gelir Desteği uygulamasına geçilmesini istiyoruz.
Aile Yardımı Sigortasının kurulmasını istiyoruz. Çalışanlara yönelik şiddet ve mobbingin önlenmesini istiyoruz. Kadına yönelik şiddetin engellenmesini, istihdamda kadın ve gençlere daha çok yer verilmesini istiyoruz. Annelik hakkının korunmasını, kreş ihtiyacının karşılanmasını, tüm çalışanlar için ebeveyn izni istiyoruz. Engellilerin toplumsal yaşama eşit bireyler olarak katılmasının sağlanmasını istiyoruz. Gençlerin eğitim, staj ve işe giriş imkânları geliştirilsin istiyoruz. Herkesin barış içerisinde, huzur ve güven ortamında, birlik ve dayanışma içerisinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz.”