10 DAKİKALIK MOLADA TRAFİK EĞİTİMİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’nın Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği tarafından Trafik Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlikler düzenleniyor. Etkinlikler çerçevesinde uzun yol seyahat eden araçlara uygulama yapılarak hem trafik ile ilgili bilgi ve önlemler hakkında bilgi verilirken hem de molanın gereksinimini vurgulamak adına çeşitli ikramlarda bulunuluyor. 
Yapılan yol uygulamalarına katılan ilçe Kaymakamı Bünyamin Kuş, “Trafik Haftası etkinliklerimiz içerisinde yaptığımız projede Hayata Tutunmak İçin 5 Neden adı altında bir çalışmadır. Buradaki amacımız seyahat eden vatandaşlarımızın gittikleri yere sağlıklı, kazasız bir şekilde ulaşabilmesi için dikkat edilmesi gereken 5 konunun kendilerine anlatılması ve 10 dakikada olsa bir mola verdirmeyi amaçladık. Özellikle araç kullanırken cep telefonunun kullanılmaması, emniyet kemerinin takılması, uykusuz yola çıkılmaması, aşırı hız yapılmaması gibi konularda vatandaşımızı bilgilendirmek istedik. Vatandaşımız bir trafik polisi gördüğünde ceza aklına gelirken bizim polislerimiz burada uygulamalarında vatandaşlarımızı misafir ediyor onlara hem trafik konularında bilgiler veriyor hem de ikramlarda bulunuyor. Bu vesile ile bu çalışmaların verimli olmasını diliyor, yolda seyahat eden tüm vatandaşlarımıza kazasız belasız günler diliyorum” dedi.
Uygulama sırasında misafir edilen Bursa'dan Diyarbakır'a seyahat eden Galip Çakır ve ailesi, yapılan uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdi.
Uygulamaya İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş, İlçe Emniyet Müdürü Arif Köse, Bölge Trafik İstasyon Amiri Başkomser Ergül Taşkıran ve emniyet mensupları katıldı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam