“19 MAYIS, MİLLİ UYANIŞIN SEMBOLÜDÜR”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, 19 Mayıs 1919 tarihinin milli uyanışın sembolü olduğunu belirterek, tüm gençlerin bayramını kutladı. 
Soma’da yaşanan maden faciası nedeniyle hâla büyük üzüntü içinde olduklarını ifade eden Çakır, mesajında şunları belirtti: “19 Mayıs 1919 tarihi Türk milleti için milli uyanışın sembolüdür. Ülkeyi parçalamak ve milletimizi boyundurukları altına almak isteyen ülkelere karşı Türk milleti için aynı zamanda yeni bir başlangıç olan 19 Mayıs hareketi, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğiyle Türkiye Cumhuriyeti devletini doğurmuştur. 19 Mayıs gençlerin bayramı ve gururudur. Gençlerimizin varlığı, potansiyeli ve gücü, ülkemizin de gücünü artırarak, bizleri gelecek adına ümitlendirmektedir. Ülkesini seven, çağa ayak uyduran, teknolojiyi iyi kullanan, ilim ve fen de dünya ile yarışan bir gençliğin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağından hiç kuşkumuz bulunmamaktadır. Gençler olarak başarıyı yakalayabilmek için kendi değerlerimizin yanı sıra dünya değerleri ile de barışık olmalı, ülkemiz ve milletimiz için her zaman inançla, azimle çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, bütün gençlerimizin bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükranla anıyor saygılar sunuyorum.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam