Malatya’da İl Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında eğitim görerek hafız olan 43 bayan düzenlenen tören ile belgelerini aldılar.
Merkez ilçe Battalgazi ve Yeşilyurt İlçelerinde Müftülüğü bağlı kız Kur’an Kurslarında eğitim alarak hafız olan 43 bayan için tören düzenlendi. Salonun tamamen dolduğu etkinlik İstiklal Marşı ve ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an Kursu öğrencilerinin ilahi okuduğu etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.
Etkinliğin açılışında konuşan İl Müftüsü Ümit Çimen, “Malatya’mızda Allah kerimine hıfz eden, Peygamberimizin, en değerlileri, kıymetlileri şerefine, Kur’an’ın taşıyıcıları hafızlardır müjdesine nail olan kıymetli evlatlarımızın mutlu gününde bir araya geldik. Kur’an Allah tealanın insanlara peygamber vasıtasıyla son hitabıdır. Kur’an, Hz. Adem’den, Hz. Muhammed Mustafa’ya kadar gönderilen bütün kitapların, bütün sahifelerin özetidir. Kur’an nihai mesajdır. Kur’an indirilişi, insanlığın hidayetinde dönüm noktasıdır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın en büyük mucizesidir, Kur’an-ı azimi şan. Sevgili peygamberimizin ümmetine bıraktığı insanlığa bıraktığı en önemli mirasıdır Kur’an-ı azimi şan. Kur’an ahlak manzumesidir. Hz. Muhammed Mustafa’nın yaşayarak gösterdiği ahlaki özelliklerin menbağıdır Kur’an. Dolayısıyla ilk hafız Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’dır. (S.A.V). Peygamberimiz Kur’an’ın eğitimini, öğretimini, hıfzını, hafızlığı teşvik ediyor. Okuyanların, okutanların ailelerini müjdeliyor. ’Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı okuyan ve O’nu okutan, O’nu öğrenen ve O’nu öğretendir’ buyuruyor. Kur’an’ı hıfz edenleri, hafızlık edenleri, ezberleyenleri ve ailelerini müjdeliyor. Onlar için ahrette taç giydirileceğini müjdeliyor. O yüzden dünyada hafızlık törenlerinde bu kardeşlerimize taç giydiriyoruz” diye konuştu.
İl Müftüsü Ümit Çimen şunları söyledi:
“Hz. Kur’an sevgili peygamberimizin en büyük mirası, en büyük mucizesi ve insanlığın huzur reçetesidir. Kur’an-ı azimi şanda, kitab-i keriminde Yüce Rabbimiz ‘İnsanlık için hidayet rehberi’ buyuruyor. ‘İnsanlık için kurtuluş reçetesi’ buyuruyor Allah Teala. Kur’an-ı azimi şan Peygamberimizin hicret ettiği Yesrib Köyü'nü Medine-i Münevvere yapan, Medine’yi değiştiren, dönüştüren ölçülerin adıdır. Kur’an-ı Kerim, aralarında hiçbir kan bağı bulunmadığı halde ensar ve muhacir arasında insanlığın bir defa şahit olduğu ve insanlığa miras bırakılan numune kardeşliği tesis eden ölçülerin adıdır Kur’an. Kur’an-ı azimi şan paylaşmayı, yardımlaşmayı, imanın gereği gören, ‘önce can değil, canan’ diyen bir medeniyetin ölçüleridir. Bir cana kıymayı, bir hayata kıymayı bütün insanlığa kıymak kadar ağır gören, bir canı, bir hayatı bütün insanlığa bedel gören ölçülerin, değerlerin adıdır Kur’an. Bütün insanları, bir tarağın dişleri gibi eşit gören, soyu sopu ne olursa olsun onlara bir bakan ve üstünlüğü insani değerlerde, Allah’a saygıda gören, arayan bir değerler manzumesidir Kur’an-ı azimi şan. Kur’an-ı azimi şan toplumda kardeşliği ön görmekle birlikte, sevgiyi, saygıyı öne çıkartmakla birlikte, fitneyi, fesadı adam öldürmek, çana kıymak kadar kötü gören bir inancın adıdır. Kur’an-ı Kerim bırakın fitneyi fesadı, kötü söylemeyi, gıybet etmeyi, bir mümini arkasında çekiştirmeyi şiddetle yasaklayan bir inancın adıdır. Hz. Kur’an yaşlıları, akrabalık ilişkilerini, fakiri, yoksulu, yetimi gözetlemeyi, rahmet, bereket ve cennet vesilesi gören bir inancın adıdır, bir görüşün adıdır, bir dünya görüşünün adıdır. En küçük meselelerde bile bir birinin boğazına sarılan cahiliye dönemi insanını çok kısa bir zamanda bir birine yaklaştıran, kardeşlik bağlarını kuran ve yaşadığı dönemden asırlar sonra ‘Saadet asrı, mutluluk asrı’ diye söz ettiren bir nesil inşa eden bir anlayışın, bir inancın adıdır Kur’an-ı azimi şan. Kur’an-ı Kerim, bizim hayat ışığımızdır. Biz Kur’an’a hizmet ideali ile tarih sahnesine çıkan bir milletin, bir medeniyetin, bir tarihin çocuklarıyız. Bu toprakları, bu kuru toprakları gül bahçesine çeviren ecdadımızın ruhunu süsleyen kitabın adıdır Kur’an-ı Kerim. Bizim tarihimizde, bizim medeniyetimizde Kur’an dedinmi hayat durur. Biz yattığı oda da Kur’an-ı Kerim asılı diye sabaha kadar ayağını uzatmayan Osman Gazilerin çocuklarıyız. Biz Kur’an ve ezan sesi duyulduğunda yürüyüşünü, oturuşunu, duruşunu değiştiren ve kendisine çeki düzen bir milletin çocuklarıyız. Kur’an-ı Kerimi belden aşağı tutmayan bir medeniyetin, bir kültüre sahip milletin çocuklarıyız. Hayatımızın her yerinde, tarihimizin her köşesinde medeniyetimizin her çizgisinde Kur’an vardır. Tarih boyunca ecdadımız, milletimizin hep Kur’an’a hizmet etmiştir. Yani Kur’an-ı elinden bırakmayanı Allah elinden bırakmaz, Allah elini bırakmaz. Kur’an-ı unutmayanları Allah unutmaz. Dünyada Kur’an-ı rehber edinenleri Allah aydınlığa çıkarır.”
Törende hafızlıklarını tamamlayan 43 bayana ödülleri verildi.