9 ÇOCUK, 45 TORUN SAHİBİ YAŞLIYA ZİYARET

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya’da, 9 çocuk ve 45 torun sahibi Osman Eke ziyaret edildi.
Kent Konseyi Genel Sekreterliği tarafından ‘Hazinemiz Ailemiz’ projesi kapsamında belirli aralıklarla seçilen ‘Örnek Aile’ uygulamasının bu ayki geniş aile modelini en iyi sergileyen Eke ailesi oldu. Orduzu Mahallesi’nde ziyaret edilen Eke ailesi, toplumsal değerler arasında yer alan geleneksel aile yapısını korudukları için örnek aile olarak seçildi.
Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, geleneksel aile yapısını korumaya daha çok önem gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu yapıyı çağın olumsuzluklarına yenik düşürmeyen Osman- Fatma Eke çiftini tebrik etti.
9 çocuk ve 45 torun sahibi Osman Eke, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. 60 yıllık evlilik hayatı olduğunu söyleyen Eke, uzun evliliğin sırrının karşılıklı sevgi ve saygıya dayandığını vurguladı. Abisi vefat edince yeğenini de yanına aldığını ve onu da büyüttüğünü ifade eden Eke, maddi zorluklar içinde 9 çocuk yetiştirdiğini söyleyerek, “Önemli olan ev, eşya değil; aile içinde huzurun olmasıdır” dedi.
Evin annesi Fatma Eke, eskiden hayat şartlarının daha zor olduğunu ancak ailenin sağlam temeller üzerinde kurulduğunu bunun ise karşılıklı anlayıştan kaynaklandığını ifade etti. Kaynanası vefat edinceye dek birlikte yaşadığını ve gelinlerinin de şimdi yanında olduğunu söyleyen Eke, “Eskiden zorluk vardı ama zorluğun yanında aile içinde birlik ve beraberlik olduğu için mutluluk ve huzurda vardı” diye konuştu.
Evin gelini Remziye Eke, geniş aile içinde yaşamanın olumlu yanlarını ifade ederek, acıları ve sevinçleri de birlikte paylaşmanın önemli olduğunu, aynı zamanda çocuklarını dede- nine sevgisinden mahrum bırakmadığını söyledi.
Eke ailesinin komşusu Mehmet Amca, insanların birbirlerine artık tahammül edemediklerini ve huzursuzluğun bundan kaynakladığını söyleyerek, geniş ailelere her zaman özlem duyduklarını ve bu yapının yaşatılması gerektiğini ifade etti.
Yapılan sohbetlerin ardından ‘Hazinemiz Ailemiz’ projesi kapsamında takdim edilen hediye aile tarafından memnuniyetle karşılandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam