AĞBABA SOMA’DA

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Soma’da yaşanan kömür madeni faciası sonrasında, bir grup milletvekili ile gittiği Soma’da maden ocağının bulunduğu bölgedeki incelemelerde bulundu. 
Yaptığı incelemeler hakkında konuşan Ağbaba, yaşanan olayın bir iş kazası olarak değerlendirilmesine tepki gösterdi ve sorumluların bulunması ve cezalandırılması için sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. Ağbaba ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu:
“Ne yazık ki Soma’da yaşanan bu facia, bugüne kadar yaşanmış en büyük maden faciası olarak tarihimize geçmiştir. Yapmış olduğum incelemeler sonrasında söyleyebilirim ki bir avuç kömür için bir ömür veren Somalı işçilerin her gün ekmek parası için girmiş olduğu madende yaşanan olay münferit bir olay değildir. Meclis’te defalarca bu konu hakkında hükümetin adım atması gerektiğini söylemiştik. Bakanı ve yetkilileri uyarmıştık. Hal böyleyken, karşı karşıya kaldığımız olayı kaza olarak değerlendirmek abesle iştigaldir. 282 canın göz göre göre ölmelerine neden olan şey denetimsizlik, taşeronlaşma ve aşırı kar hırsıdır. Bu madende maliyetleri düşürmek adına iş güvenliğini hiçe sayanlardan mutlaka hesap sorulmalı.”
Ağbaba’nın Soma’daki incelemelerden sonra İstanbul Milletvekili Malatyalı olan Mevlüt Aslanoğlu’nun 17 Mayıs’ta İstanbul’da düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere Soma’dan ayrıldığı bildirildi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam