AĞBABA, TARIM KREDİ KOOPERATİFİNİ ZİYARET ETTİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Çiftçi aldığı krediyi ödeyemiyorsa, bunun sorumlusu siyasi iktidardır” dedi.
Beraberinde, Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Battalgazi Başkanı Abdulvahap Ayzabar, Merkez İlçe Yeşilyurt Başkanı Banu Sevil ve diğer partililerle birlikte Tarım Kredi Kooperatifi Malatya Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyarette konuşan Milletvekili Ağbaba, “Malatya bir tarım merkezi. Dönem dönem ürettiği ürünler konusunda hakkını alamaz ise de önemli üretim gerçekleştiriliyor. Kayısının durumu ortada. Üreticilerin sorunlarını zaten zaman zaman mecliste gündeme getiriyorum. Üretim sadece fabrikalarla olmuyor, tarımda da önemli üretim sağlanıyor. Bu nedenle üreticilerin desteklenmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Tarım Kredi Kooperatifi Malatya Bölge Müdürlüğü’nün 13 ilde hizmet verdiğini, yaklaşık yarı kooperatif sayısının ve verilen kredinin 3’te 1’inin Malatya’ya verildiğini söyleyen Ağbaba, desteğin daha da artarak devam etmesi gerektiğini bildirdi.
Verilen kredilerin ödenememesi durumunda çiftçilerin kapısına icra gittiğini söyleyen Veli Ağbaba, “Üretici, ürettiği ürünü değerinde satamıyor ki kredisini ödesin. Çiftçi aldığı krediyi ödeyemiyorsa, bunun sorumlusu siyasi iktidardır. Üreticiler, devleti icra kağıtlarıyla görmez inşallah. Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası’na olan kredi borçları nedeniyle mağdur durumda olduklarını biliyoruz” şeklinde konuştu.
Tarım Kredi Kooperatifi Malatya Bölge Müdür Yardımcısı Adil Önal ise şunları söyledi:
“Bölgemizde 2013 yılında 155 milyon TL kredi kullandırdık. 2013 yılında bölgede kredilerin yüzde 94’ünü tahsil ettik. Yüzde 6 civarında vadesi geçen kredi alacağımız var. Bunun da bir kısmı Ocak ve şubat ayında tahsil edildi. Çiftçi ürününü satınca borcunu ödüyor. Tarım kredi, verdiği krediyi her yıl arttırıyor. 3-4 yıl önce 30 milyon TL kredi kullandırırken, şu anda 155 milyon TL’ye 2013’de çıktı. 2014’de bu rakamın 170-180 milyon TL’yi bulmasını bekliyoruz.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam