AĞBABA'DAN ALİ KAPISI DERNEĞİNE ZİYARET

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ali Kapısı Derneği’ne yaptığı ziyarette, CHP’li belediyelerin cemevlerini ibadethane kabul edeceklerini belirterek “Aşure günlerinde, lokma günlerinde milletvekillerinin, belediye başkanlarının konuşma yapması değil, önemli olan bu konudaki tutumlarıdır. Samimi olup olmadıklarını göreceğiz” dedi.
Ağbaba, Malatya’da Ali Kapısı Derneği’ni ziyaret ederek dernek başkan ve yöneticileriyle bir süre görüştü. İl Başkanı Enver Kiraz, İl ve ilçe yöneticileri ile birlikte Ali Kapısı Derneği’ne giden Ağbaba’ya yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren derneğin başkanı Muhsin Topalcengiz, “Cemevlerinin sorunlarıyla ilgili biz kendi çabalarımızla mücadele ediyoruz. Sizler de mecliste çaba gösteriyorsunuz. Haklarımızın verilmesi noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

"CEMEVLERİ İBADETHANEDİR"
CHP’nin cemevleriyle ilgili aldığı kararı değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, şöyle konuştu: “CHP’li belediyelerimiz, cemevleri varsa o cemevlerini yasal ibadethane olarak kabul edecek. Bir yerin ibadethane olup olmadığına o inanç mensupları karar vermelidir. Şubat ayı başından itibaren belediyelerimizde karar alarak, diğer ibadethanelere, diğer inanç merkezlerine nasıl davranıyorsak cemevlerine de o şekilde davranacağız. Belediyelerimizin olmadığı yerlerde meclis üyelerimiz bu yönde bir teklif verecekler. Diğer belediye başkanlarının samimiyetlerini ölçeceğiz. Bakalım samimiler mi değiller mi göreceğiz” 

"TÜRKİYE’NİN EN BAKIMLI CAMİLERİ CHP’Lİ BELEDİYELERDE"
CHP’li belediyelerin Türkiye’nin her yerinde inanç merkezlerine önem verdiğini belirten Ağbaba, “İddia ediyorum, Türkiye’nin en temiz, en bakımlı camileri, kiliseleri, ibadet yerleri CHP’li belediyelerin yönettiği yerlerdedir. Karşılıksız, ücretsiz, gönüllü bir şekilde bakımlar, temizlikler yapılıyor. Bunu tüm inanç merkezlerine yayacağız” dedi.
Cemevleriyle ilgili alınan kararın çok önemli olduğunu belirten Veli Ağbaba, “Cemevlerinin yasal ibadethane olup olmadığına en güzel cevabı Malatya’daki tarihi 900 yıla dayanan Onar köyündeki cemevi veriyor. Laikliğin temel ilkesini göz önüne alarak bu kararı aldık. Umarım, hükümete, AKP’ye, diğer siyasi partilere örnek olur. Aşure günlerinde, lokma günlerinde milletvekillerinin, belediye başkanlarının konuşma yapması değil, önemli olan bu konudaki tutumlarıdır. Samimi olup olmadıklarını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam