AĞBABA’YA ‘MAKUL ŞÜPHE’ FEZLEKESİ PROTESTO EDİLDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Sosyalist Enternasyonal (SE), CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba hakkında 'makul şüphe' fezlekesi hazırlanması üzerine bir bildiri yayınladı ve durumu protesto etti.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Türkiye hızla insan hakları, özgürlükler ve hukuk sisteminden uzaklaşıyor. Bu durum tüm dünya ülkelerinin tepkisini çekiyor” dedi. SE, Ağbaba hakkında 'makul şüphe' fezlekesi hazırlanması ve Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe'nin 6 yıl hapis cezasının onanması üzerine bir bildiri yayınlayarak, Türkiye'yi protesto etti.
"Baro Başkanı Yeşiltepe ve CHP'li Ağbaba demokratik haklarını kullandıkları için cezalandırılmak isteniyor. Türkiye'de iktidar, ifade özgürlüğünü açıkça ihlal ediyor" denilen bildiriyi yorumlayan Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, "13-14 Şubat'ta İspanya'da yapacağımız SE toplantısında da Türkiye'yi, bu bildiriyi konuşacağız. Ülkenin bu sürdürülemez durumdan tek çıkış yolu CHP'dir. CHP Türkiye'yi yeniden üreterek zenginleşen, adaletli bölüşüm yapan, kalkınan bir ülke yapacak" açıklamasını yaptı.
SE tarafından kaleme alınan bildirinin ardından değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Türkiye hızla insan hakları, özgürlükler ve hukuk sisteminden uzaklaşıyor. Türkiye’de son dönemlerde yaşanılanlar demokrasinin bittiğinin, dikta rejimine doğru gidildiğinin göstergesi. Artık gazeteciler attıkları tweetlerden, öğretmenler Gezi eylemlerine katıldıklarından, ev hanımları el hareketi yapmaktan gözaltına alınabiliyor. 16 yaşındaki çocuk Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanabiliyor. Bu yaşanılanlar demokratik bir ülkede olabilir mi? AKP iktidarı ne yazılması, ne düşünülmesi, ne konuşulmasına hem sınır getiriyor, hem karar veriyor. CHP, ülkenin karanlığa sürüklenmesine izin vermeyecektir” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam