AK PARTİ HEYETİ ÖZSAN SANAYİ SİTESİ ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz” dedi. 
AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, AK Parti Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat ile partililer, Özsan Sanayi Sitesi esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası esnafa hitap eden AK Parti Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 14 il arasında geçen yıl hükümetin teşviklerinde en çok yararlanan ilin Malatya olduğunu söyledi.
Tüfenkçi, bölgedeki illerin 4, 5 ve 6'ıncı teşvik bölgeleri kapsamında değerlendirildiğini ve 286 yatırımın teşviki için yaklaşık 5,4 milyar TL harcama yapıldığını belirterek şunları kaydetti: ‘‘Geçen yıl Doğu Anadolu Bölgesinde 286 yatırım teşvik belgesi aldı. 5 milyar 385 milyon TL harcamanın yapıldığı 286 yatırımda istihdam hacmi ise 10 bin 294 kişi. Bu rakamlar bölgenin toplam rakamları. Bakın biz Malatya olarak teşvikten geçen yıl 39 yatırım için 2.01 milyar TL destek aldık. Doğu Anadolu Bölgesinde bizim kadar teşvik alan bir tek il yok. Bakın komşumuz Elazığ 382 milyon TL aldı, Malatya ise Elazığ’ın tam 6 katı destek aldı. Yaptığımız hizmetler ortada. Hani Anadolu'da bir tabir var; 'Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz.' Bizim tarlada izimiz var. Biz duble yollarımızla, sağlık ve eğitimdeki değişimlerle, KOBİ’lere, esnafımıza, üreticilerimize verdiğimiz destekle, dış politikada getirdiğimiz seviyeyle Türkiye'yi bölgede bir güç; dünyada hatırı sayılı bir ülke haline getirdik. Malatya’da Ak yüreklerin yaptıkları hizmetler ortada, iktidarımızın yaptıkları ortada. Yani kısacası tarlada bıraktığımız izimiz belli. Şükürler olsun bugün de harmanda yüzümüz var."

“MİLLETİMİZ OYNANAN OYUNLARI SANDIKTA BOZACAK”
Türkiye’nin geleceği için milletin ülke üzerinde oynanan oyunları sandıkta bozacağını ifade eden Tüfenkçi, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün sokakta gördüğümüz her yaşlı, genç, çiftçi ve özürlünün gözlerinde gördüğümüz ışıltı bizi umutlandırıyor. Gördüğümüz herkes yola devam diyor. İnşallah milletimiz ile yürümeye devam edeceğiz. 11 yıldır oluşan siyasi istikrar ve güven, burada çalışan arkadaşlarımızın geleceğe yönelik plan ve programlarını daha rantabl ve düzgün yapmalarını sağladı. Ama bazıları bu istikrar ve güvenden rahatsız. Özellikle bir gecede hükümetler değişsin, emekçinin kazandığını birileri götürsün diye hesap yapanlar var.” 
Bülent Tüfenkçi, ülkede istikrar ve güvenin sürmesi adına 30 Mart yerel seçimlerinin önemli olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Ülkenin geldiği konumdan rahatsız olanlar, Türkiye’nin itibarını zedelemek adına milletimizi baskı altında tutmak istiyor. Ama ben inanıyorum ki, milletimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki oyunları da bozacaktır. Benim sizlerden ricam; sandıklara gitmeniz ve sandıklara sahip çıkmanızdır. Bu sadece sizlerin değil, Malatya’nın, Battalgazi’nin, Yeşilyurt’un ve Türkiye’nin geleceğine verilmiş bir oy olacak.” 

“ŞEHRİN PLANLI BÜYÜMESİ, GELİŞMESİ VE KALKINMASI ADINA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK”
Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, 30 Mart yerel seçimlerinin genel ve yerel manada çok önemli olduğuna değinerek, “Büyükşehrimizin geleceğini, 30 Mart yerel seçimleri belirleyecek” dedi.
Hizmet yapacak insanların göreve seçilmesi gerektiğini ifade eden Çakır, sorumluluğu büyük olan belediye başkanlığı görevini geçmiş 5 yılda iyi bir şekilde yerine getirdiklerini kaydetti. Çakır, görevleri süresince yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini dile getirerek, “Şehrin gelişmesi, ekonomik canlılığın yakalanması bizim yapacağımız başarılı çalışmalara bağlıdır. Şehri geliştirebiliyorsanız,
kalkındırabiliyorsanız, şehri planlı bir şekilde yönetebiliyorsanız, sosyal ve kültürel altyapı oluşturulabiliyorsa, sportif altyapılar oluşturulabiliyorsa, insanlar yaşamları için şehirde aradıklarını bulabiliyorlarsa, bu şehrin gelişmesi için temel esaslar oluşturulmuştur. Bunun için biz 5 yıllık süreçte şehrin gelişmesi, kalkınması, planlı büyümesi, kurumsal bir belediye yapısı oluşması ve sorunlara hakim sahada olan bir ekibin oluşması adına önemli yatırımlar yaptık” dedi.

“5 YILDA BÜYÜKŞEHİR EDASIYLA ÇALIŞTIK”
Büyükşehirle birlikte Malatya’nın kalkınmasının daha bütüncül ve sağlıklı olacağına değinen Çakır, büyükşehirin kaynaklarını en iyi şekilde kullanıp, şehrin daha hızlı kalkınıp büyümesini sağlayacaklarını söyledi. Çakır, büyükşehirin getirdiği avantajları yatırıma dönüştürmek için projeleri olduğuna işaret ederek, geçmiş 5 yıllık süreçte büyükşehir edasıyla çalıştıklarını kaydetti. Yetersiz olmasına rağmen kaynakları çok verimli kullandıklarını belirten Çakır, az bir gelirle çok büyük işler yaptıklarını dile getirdi.

“ÇÖP SAHASINDAN ENERJİ ÜRETİYORUZ”
Çakır, görevde bulundukları süreçte bütüncül kalkınmayı başlattıklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Arıtma Tesisi’nde, Katı Atık Tesisi’nde önemli projeleri hayata geçirdik. 528 dönümlük yeni bir alan kurduk. 13 milyon TL’lik bir yatırım yapıldı. Şuan Katı Atık Tesisimizi hizmete açtık. Eski çöp sahamızda da şuan enerji üretiyoruz. Yazın sürekli o bölgede yangın çıkıyor ve koku üretiyordu. Şehri olumsuz etkileyen vahşi bir depolama sistemi vardı. Şimdi bir o çöp sahasından enerji üretiyoruz.” 
Eski çöp sahasının çevreye zarar vermeyecek bir şekilde ıslah edildiğini kaydeden Çakır, vahşi depolama yapılan alanın yeşillendirilerek, olumsuzlukların önüne geçildiğini belirtti. Büyükşehir gibi altyapı ve üstyapıda önemli çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Çakır, ulaşım noktasında da merkeze yakın bütün ilçe ve beldeleri kendi bünyelerine aldıklarını söyledi.
Şehrin ileriye gitmesi adına yeni projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Çakır, sözlerine şöyle devam etti: “Bu işler maket, plan ve proje yapmakla olmuyor. Projeleri hayata geçirebilecek, halkımızın istifade edebileceği işler yapmak ve bu işlere kaynak bulmak önemlidir. Biz görev süremizde hem planlamalarımızı yaptık hem projelerimizi ortaya koyduk hem de bu projelerimizi hayata geçirdik” 

“SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETTİK”
Çakır, Malatya Belediyesi olarak sorunlara acil ve hızlı çözüm ürettiklerini kaydederek şunları söyledi: “Şehirler var olduğu sürece, sorunlarda mutlaka olacaktır. Şehirler gelişecek, zaman geçtikçe yapılan işlerin yıpranması olacak. Dolayısıyla insanlar nasıl yaşayıp, yıpranıyorsa, şehirlerde yaşayan ve yıpranan alanlardır. Dolayısıyla sürekli bir hizmet ağı oluşturulması ve hizmetin artması gerekiyor. Özsan Sanayi Sitemizde de bir takım eksikler var. Eski sanayi sitesinin bütün altyapısını yeniledik. İçme suyu şebekelerinin tamamını yeniledik. Yağmur drenaj kanallarını yeniledik. Yollarının tamamını da yeniden asfaltladık. Sorunlara acil ve hızlı çözüm ürettik.”

“SANAYİ SİTELERİMİZE ÇİFT YÖNLÜ HİZMET YAPACAĞIZ”
AK Parti Yeşilyurt Merkez İlçe Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat, Malatya’nın büyükşehir statüsüne kavuştuğunu anımsatarak, eski sanayi, Özsan sanayi ve Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni dönemde Yeşilyurt sınırları içerisinde kalacağını kaydetti. Sanayi sitelerinin hizmet sahalarının içerisine girdiğini belirten Polat, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Merkez İlçe Belediyesi olarak sanayi sitelerine çift yönlü hizmet vereceklerini söyledi. Özsan Sanayi Sitesi’nde yapılan hizmetleri daha ileri noktalara taşıyacaklarını kaydeden Polat, sanayicilerin sorunlarını kısa sürede çözeceklerini belirtti.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam