AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ FARUK ÖZ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “AK Parti olarak Kıbrıslı Türklerin haklarını gasp eden mevcut durumun sürmesine izin veremeyiz” dedi. 
AK Parti Malatya Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. yıldönümü vesilesiyle TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşarak, KKTC’nin haklarını sonuna kadar savunacaklarını bildirdi.
Öz, “Kıbrıs adasında Türklerinin varlığına ve hürriyetine kasteden menfur teşebbüsleri ebediyen tarihe gömen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. yıldönümü vesilesiyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dostluk Grubu Başkanı olarak gündem dışı söz almış bulunuyorum.
Tam 40 yıl önce 20 Temmuz 1974’de Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Ada’ya askeri müdahale yapmak durumunda kalmıştır.
Türkiye'nin Ada’ya müdahale ederek Kıbrıs Türklerinin varlığını ve güvenliğini teminat altına alması, tarihimizin bir kaç yüzyıllık seyri dikkate alındığında, son derece mühim bir hadisedir” ifadelerini kullandı.
“Kıbrıs'da Türkiye Cumhuriyetinin 1974 yılında gerçekleştirdiği Askeri Barış Harekatından sonra en önemli icraatları ve atılımları AK Parti hükümetleri zamanında gerçekleştirilmiştir.
2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde; ülkenin tüm sorunlarında olduğu gibi Kıbrıs sorununda da köklü adımlar atarak, çözümsüzlüğü değil, çözümü amaçlayan bir yol izleyerek ezberleri bozmuştur.
Diplomaside; Kıbrıs Türk halkının asli kurucu vasfından, Ada üzerindeki eşit hakların muhafazasından asla taviz vermeden; kurucu ortaklığa dayanan bir devlet için ortaya konulan çözümlere her defasında iyi niyetle yaklaşmıştır.
Adadaki kardeşlerimizin ve gelecek kuşakların, dünyayla sağlam bir iletişim içerisinde, hiçbir gelecek kaygısı hissetmeden, güven içinde yaşayabilmesi için kesin bir çözümden yana olmuştur. Aynı zamanda Kıbrıslı Türklerin müzakerelerde elinin güçlenmesi ve daha müreffeh bir toplum yapısına kavuşmasını sağlamak için de Kuzey Kıbrıs’taki siyasi yapının, ekonomik yapının güçlendirilmesi noktasında köklü adımlar atılmıştır” diyen Öz, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Kuzey Kıbrıs’a sulama ve içme suyu aktarılmasını sağlayacak “İçme suyu Temini Projesi” bunlardan biridir. Bu kapsamda 2 adet baraj, toplam 107 km boru hattı inşa edilmiştir. Yine Mersin’den Girne’ye döşenecek elektrik hatları kullanılarak Kuzey Kıbrıs’a Elektrik Temini projesi, Kıbrıs’a hayat veren ve Ada’nın kaderini değiştirecek adımlardan diğeridir.
AK Parti olarak Kıbrıslı Türklerin haklarını gasp eden mevcut durumun sürmesine izin veremeyiz. Kıbrıslı Türklerin yıllardır maruz bırakıldığı haksız izolasyona son vermek, her zaman AK Parti hükümetlerinin dış politikadaki önceliklerinden birisidir.
Rum tarafının da Kıbrıs Türk tarafı gibi üzerine düşen sorumluluğu yerine getirerek aynı samimi ve yapıcı çabayı göstermesi halinde Kıbrıs sorununun süratle çözüme kavuşturulabileceğine olan inancımızı hala muhafaza ediyoruz.“

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam