AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “19 yıl öncesinin Doğanşehir’ini düşünüyorum. Nerede o Doğanşehir nerede bugünkü Doğanşehir. Alt yapısıyla üst yapısıyla bugün bambaşka bir Doğanşehir var. Biz eserlerimizle, yaptıklarımızla, yapacaklarımızla, hedeflerimizle, proje ve planlarımızla konuşuruz” dedi.
Milletvekili Çalık, Malatya’daki temasları kapsamında Doğanşehir ilçesinde AK Parti ilçe teşkilatı ile Doğanşehir Belediyesini ziyaret etti. Çalık ilk olarak AK Parti Doğanşehir İlçe Başkanlığını ziyaret ederek ilçe başkanı Murat Kavuncuoğlu ve partililerle bir araya geldi. Milletvekili Çalık, burada yaptığı konuşmada, 19 yıl boyunca Malatya’daki bütün ilçe ve mahallelere hizmet götürme gayreti içerisinde olduklarını ve kent genelinde bu süreçte 23,5 milyar lira tutarında bir yatırım gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çalık, “İşte bizim farkımız bu, bizi diğerlerinden ayıran bu. Onlar laf üretir, biz icraat üretiriz, farkımız bu” diye konuştu.
“Doğanşehir’de bizi eserlerimiz anlatıyor”
AK Parti'nin siyasetinin eser siyaseti olduğunu vurgulayan Çalık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onlar esersizlik siyaseti yapar, yalan ve hakaret siyaseti yapar. Fakat AK Parti, eser siyaseti yapar. Farkımız bu. Onlar yaptıklarıyla değil, iftiralarıyla, yalanlarıyla ayakta durmaya çalışırlar. Biz eserlerimizle. İşte burada Doğanşehir’de bizi eserlerimiz anlatıyor. Yaptığımız okullar, yurtlar, pansiyonlar, meslek yüksekokulumuz, hastanemiz, sağlık evlerimiz, göletlerimiz, yollarımız, ilçeye gelen doğalgaz anlatıyor. 19 yıl öncesinin Doğanşehir’ini düşünüyorum. Nerede o Doğanşehir nerede bugünkü Doğanşehir. Alt yapısıyla üst yapısıyla bugün bambaşka bir Doğanşehir var” dedi.
“Doğanşehir ilçemizdeki tren istasyonuna yaya alt geçidi yapıyoruz”
Çalık, “Bizden önce sorun Allah aşkına, Malatya’da karayollarında kaç kilometre bölünmüş vardı diye sorun. Ben cevap vereyim 36 kilometre. Şimdi 442 kilometreye çıkardık. Şu Erkenek yolunu hatırlayın. O Erkenek yolunda ne çileler çektiğimizi hatırlayın. Şimdi o Erkenek yolunda tünelimizle birlikte elhamdülillah kazalar minimize oldu. O eski durumlar artık yok. Hem zamanda kazandık, hem de o kazalardan artık kurtulduk. İşte bu bölünmüş yollarda Malatya genelinde bizim bu işimize yaradı. Bu muhalefet bu işlerden anlamaz. Doğanşehir’imizin hem bağlantı yollarını hem de ilçe içindeki yolları yaptık. Şimdi Doğanşehir ilçemizdeki tren istasyonuna yaya alt geçidi yapıyoruz. Haziran ayında tamamlanacak” ifadelerinde bulundu.
“Eğitimde neler yaptık, neler yapıyoruz”
Doğanşehir ilçesinde başta hayırsever merhum işadamı ve belediye başkanı Vahap Küçük’ün de destekleriyle özellikle eğitim alanında bir çok yatırımın gerçekleştirildiğini anımsatan Çalık, “Doğanşehir 8 derslikli Yunus Emre İlkokulu, Muammer Şahin Vaizoğulları İlköğretim Okulu, Söğüt İlköğretim Okulu, Çığlık Abuzer Güngör İlköğretim Okulu, Ertuğrulgazi İlköğretim Okulu, Koldere İlköğretim Okulu, Erkenek Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Kurucuova İlköğretim Okulu, Erkenek Lisesi, Elmalı Köyü Vahap Küçük İlköğretim Okulu, Kapıdere Ortaokulu, Kurucuova Ortaokulu, 12 derslikli Dursun Şahin İlköğretim Okulu, Fındık İlköğretim Okulu, 5 derslikli Doğanşehir Anaokulu, Erkenek Anaokulu, Kadılı Anaokulu, 15 derslik Polat Vaiz-Şahin İlköğretim Okulu, 16 derslikli Doğanşehir Lisesi Ek Bina ve TOKİ Anadolu Lisesini yapmıştık. Şimdi 16 derslikli Doğanşehir İmam Hatip Lisesi ile 200 kişilik yurt binası tamamlandı, eğitim öğretime hazır. Çığlık ve Kurucuova Mahallerimizdeki 8 derslikli okul inşaatlarımız bitmek üzere. Gövdeli Mahallemize öğretmen konutu tamamlandı. Doğanşehir ilçemizde 16 derslikli Çok Programlı Lise ve 200 öğrencilik pansiyonu ile 1 spor salonu yapımı tamamlandı. Doğanşehir Hüsne Küçük Kız Yurdu tamamlandı. Doğanşehir Anadolu Lisesi'nin Spor Salonu ve Yurdu tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapılan yaklaşık 5 milyon lira maliyetli 500 seyirci kapasiteli Kapalı Spor Salonumuz faaliyete geçti” diye konuştu.
“Göletlerimizle birlikte sulamayla ilgili sıkıntılar çözülmüş olacak”
Çalık, Doğanşehir ilçesinde Elmalı ve Erkenek Göletlerinin kapalı sulama hatlarının yapım ihalesininde gerçekleştirildiğini belirterek, “Proje tutarı 27,8 milyon lira olan Elmalı Göletimizle 2 bin 530 dekar arazi suya kavuşacak. Gövde dolgusu imalatları tamamlanmış, fiziki gerçekleşme oranı yüzde 75’e ulaşmış olup 2021 yılı Haziran ayı sonunda göletin projesi tamamlanmış olacaktır. Göletin sulama hatlarının yapım işi ise 11 Kasım 2020 tarihinde ihale edilmiş olup, 2021 çalışma sezonunda yapımına başlanarak tamamlanacaktır. Erkenek Göletimiz 9 bin 130 dekar alanı sulayacak. Çok büyük bir göletimiz ve proje tutarı 65 milyon lira. Bu göletimizinde fiziki gerçekleşmesi tamamlandı, 2021 yılının sonunda sulama sezonunda faaliyete geçsin istiyoruz. Vatandaşlarımızın sulamadan kaynaklanan elektrik borçları bir daha yaşanmasın istiyoruz. Bu göletlerimiz hizmete girdiğinde sulamayla ilgili sıkıntıları ciddi bir şekilde bertaraf etmiş olacağız. Doğanşehir Söğüt Göleti’nin rezervuar alanının iyileştirilmesi ihalesinin de 21 Ocak 2021 tarihinde yapılması planlıyor ve bu ihale sonrasında gölette geri kalan imalatlar tamamlanacak. Bunun maliyeti de 8 milyon lira” şeklinde konuştu.
“100 yataklı hastanemiz bitmek üzere”
Doğanşehir ilçesinde 100 yataklı devlet hastanesinin fiziki gerçekleşme oranının yüzde 97’ye ulaştığını belirten Çalık, “Pandemiden dolayı biraz uzadı fakat yapımında sona gelindi. 5 genel ameliyat odası, 10 yataklı yoğun bakım, 30 poliklinik odası, 4 ağız ve diş sağlığı ünitesi ve 6 yataklı palyatif bakım merkezine sahip olacak hastanenin fiziki gerçekleşme oranı yüzde 97’ye ulaşmıştır. Nisan ayında hizmete açılması planlanmaktadır ” dedi.
“Malatya’da doğalgazın en hızlı geldiği üçüncü ilçe”
Malatya’da doğalgazın en hızlı geldiği üçüncü ilçenin Doğanşehir olduğunu ifade eden Çalık, “Doğalgaz denilince akla benim buradaki analarım geliyor. Çünkü o analarım kömür taşırdı, odun taşırdı. Soba bir odada yanıyor, her odada yanmıyor. Dolayısıyla bir oda ısınıyor. Koku bir taraftan küller bir taraftan... Ama şimdi hamdolsun, kombiye basıyoruz düğmeye bütün ev ısınıyor mu? Isınıyor. Sıcak su banyoda mutfakta her yerde var mı? Var. Şimdi ilçemizde eksik kalan bölgeler için de talimat verdim oralara da hızlı bir şekilde ulaşacak” diye konuştu.
“Devlet müdahalesiyle fiyat istikrarsızlığı son buldu”
Milletvekili Çalık, Doğanşehir ilçesinin en önemli geçim kaynaklarından birinin de tarım olduğunu belirterek, “Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin destekleri ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ında talimatıyla Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) geçen 21 Eylül’den itibaren 4 numara kuru kayısıyı kilogram başına kükürtlenmiş için 21 liradan, kükürtlenmemiş (gün kurusu) için ise 23 liradan alıyor. Yani devletin müdahalesiyle kuru kayısı da fiyat istikrarsızlığı son buldu. Bu yıl için yeniden TMO kayısı sezonunda fiyatı belirleyecek. Pandemi sürecine rağmen geçen yıl 100 ülkeye 90 bin 317 ton kuru kayısı satılarak 266 milyon 202 bin dolar döviz girdisi sağlandı.” dedi. Çalık, yaklaşık 1,8 milyon lira maliyetli Erkenek futbol sahasının sentetik çim yüzeyli futbol sahasına dönüştürülmesi çalışmasının da devam ettiğini kaydetti.
“Doğanşehir Belediyesini ziyaret etti”
Çalık daha sonra Doğanşehir Başkanı Durali Zelyurt’u ziyaret ederek, belediyenin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Milletvekili Çalık, ziyarette yaptığı konuşmada, 18 Haziran’da kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Doğanşehir’in eski Belediye Başkanı Vahap Küçük’ü rahmetle andıklarını ifade ederek, “Doğanşehir’e yaptıkları için teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Hepimiz öyle bir hoş-seda bırakarak rahmete kavuşalım. Allah hepimize sağlık, sıhhat, uzun ömür versin ama vefatımızın sonrasında da böyle arkamızdan güzel konuşulmayı Allah hepimize nasip etsin. Görevdeyken vefat etti ve sonra göreve gelen Durali Zelyurt başkanımız, göreve geldiğinden itibaren hem ilçe başkanımız, hem belediye meclis üyelerimiz ve hem de ilçe teşkilatımızla ahenkli bir çalışma yapıyor” diye konuştu. Milletvekili Çalık, Doğanşehir Belediyesi’nin de ilçede meydan, dere ıslahı bisiklet yolları gibi bir çok alanda hummalı bir şekilde çalışmalar yürüttüğünü aktardı. Çalık, Doğanşehir Elması’nın tescilli ürünler arasında yer aldığını anımsatarak, “Tarım ve Orman Bakanlığımızdan talep etmiştik, özellikle bodur elma üretimi başlamış vaziyette, çok güzel ve lezzetli elmalarımızın tanıtımını yapmak ise burada kurulan Doğanşehir Kadın Kooperatifimiz ve Büyükşehir Kadın Kooperatifimiz ile mümkün olacak” dedi.
“Meyve kurutma tesisi kurulacak”
Kooperatifin elmanın paketlenmesinden satışına kadar faaliyette olacağını kaydeden Çalık, ürünlerin kurutmalık hale gelmesi içinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den destek istediklerini, özellikle kayısı ve meyve kurutma tesisini Akçadağ, Yeşilyurt ve Battalgazi’de kurduklarını, dördüncüsünü de Doğanşehir’e kazandıracaklarını ifade etti. Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt ile AK Parti Doğanşehir ilçe Başkanı Murat Kavuncuoğlu ise konuşmalarında, Milletvekili Çalık’ın ilçeye en çok ziyaret yapan ve hizmet eden milletvekili olduğunu söylediler.