AMBULANSI SÜRÜCÜSÜNÜ 112 ACİL SERVİS İSTASYONU’NDA DARP ETTİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da ambulans sürücüsü, tartıştığı şahıs tarafından 112 Acil Servis İstasyonu’nda darp edildi. 
Olay, Beydağı Devlet Hastanesi Kampüsü’ndeki 112 Acil Servis İstasyonu’nda meydana geldi. Malatya Devlet Hastanesi’nde tedavisi biten hastayı evine nakil eden 112 Acil Servis ambulansı sürücüsü Taha Hotar, Mimar Sinan Caddesi’nde aniden önüne çıkan sürücü Tolga A.’yı korna çalarak uyardı. Bunun üzerine Tolga A., aracından çıkarak ambulans sürücüsüne saldırmak istedi. Çevredeki vatandaşların araya girmesi ile ambulans başka bir vakaya ulaşmak için hareket etti. Ambulans sürücüsü Taha Hotar, ekipteki acil tıp teknisyenleri Özge Alagöz ve Suna Apaydın ile birlikte yaklaşık 1 saat sonra Beydağı Devlet Hastanesi Kampüsü’ndeki 112 Acil Servis İstasyonu’na gittiğinde kendisi ile tartışan Tolga A. ve yanındaki şahsın saldırısına uğradı. Ambulans sürücüsü Taha Hotar aldığı darbelerle yaralandı. Saldırganlar kaçarken, ambulans sürücüsüne Malatya Devlet Hastanesi’nde 10 gün iş yapamaz raporu verildi. Saldırgan ve yanındaki şahıs ise polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
Taha Hotar, olayın yol meselesi nedeniyle çıktığını söyleyerek, “İstasyonumuzu bastılar, bizi darp ettiler. İlk başta tek kişiydi, daha sonra iki kişi istasyona geldiler. Ben konuşmak için geldiklerini sandım, ancak ambulanstan iner inmez üzerime yürüyerek saldırdılar. Yüzüme kafa attılar. Ondan sonra olayı hatırlamıyorum. Aradan yaklaşık 1 saat geçtikten sonra istasyona döndüğümüzde saldırganlar istasyonun önünde bizi bekliyorlardı. Saldırganlardan şikayetçi oldum” dedi.
Yaklaşık 6 ay önce Özalper Mahallesi’nde hasta yakınlarının saldırısına uğrayan Acil Tıp Teknisyeni Özge Alagöz ise, “Eve hasta bırakmıştık ve dönüyorduk. Ana caddede önümüze bir araç çıktı. Ambulans sürücüsü uyarmak amacı ile korna bastı. Saldırgan ise sinirlenerek el kol hareketleri yaptı ve ambulansın üzerine yürüdü. Saldırgan aracından sopa alarak ambulans sürücüsünün üzerine geldi. Çevredeki vatandaşlar araya girdiler. Biz o vakadan sonra arka arkaya iki vakaya daha gittik. O sırada galiba bizi takip etmişler. İstasyona gelir gelmez ambulans sürücüsüne kafa atarak direkt saldırdılar” şeklinde konuştu.
Alagöz, “Yeter artık mesleğimizi yapamaz olduk. Mesleğimizden resmen soğuduk. Korkulardan dolayı vakalara gidemez olduk” dedi.
Bu arada, saldırının meydana geldiği 112 Acil Servis İstasyonu’nun bulunduğu bölgede güvenlik kameralarının bozuk olduğu ve çalışmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam