ARAPGİR’DE “GELECEK STRATEJİLERİ VE YÖNETİŞİM MODELİ” KONULU KONFERANS

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’nın Arapgir Belediyesi ve Arapgir Sevgi Derneği'nin birlikte organize ettiği Arapgir Gelecek Stratejileri ve Yönetişim Modeli konulu konferansa konuşmacı olarak Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Gezer katıldı. 
Prof. Dr. İbrahim Gezer'in yanı sıra Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Arapgir Sevgi Derneği yetkilileri ile çok sayıda daire amiri ve vatandaşın katıldığı konferansın sunuculuğunu Arapgir Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir yaptı.
Açılış ve selamlama konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, geçmiş yıllarda başlanan çalışmaların günümüze bir kaynak halinde gelmesini şu cümlelerle ifade etti:
"2012 yılında BİLSAM ile beraber Arapgir Gelecek Stratejileri Çalıştayı yapılmıştı ve bu çalıştay kitap haline getirildi. Arapgir'de mevcut durum neydi, zayıf ve güçlü taraflar neydi, ne olması lazımdı, bu çalışma sayesinde bunların hepsini görme ve elimizde kaynak halinde tutma şansımız oldu. Tabi burada başta İbrahim Hocam olmak üzere tüm ekibine ve BİLSAM'a teşekkür ediyorum."
Cömertoğlu daha sonra Arapgir'in gelişim yönünü turizm ve tarım olarak açıklarken, "Önümüze aldığımız çalışmada strateji olarak biz turizm ve tarım öncelikli olarak bir gelişim öngörüyoruz ve öneriyoruz. Çalışmalarımız bu yönde yoğunlaşmıştır. Bunda da istikrarlı bir şekilde, hızlı ama hatayı aza indirerek, devamında bilen insanların bizimle yürüyüş halinde olması, irtibat halinde olması önemli" şeklinde konuştu.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. İbrahim Gezer, önce Arapgir'de 2012 yılında yapılan çalıştaydan ve çalıştayın sonucunda ortaya çıkan verilerden bahsetti. Gezer, Arapgir'in tarım, hayvancılık, doğal ve kültürel değerleri, tarihi ve turistik değerleri, sanayisi gibi önemli konularından bilgiler verirken, Arapgir'in öncelikle turizm konusunda kendisini daha fazla geliştirmesi gerektiğini söyledi.
Gezer, ilçenin gerek tarihinin çok eskilere dayanması, gerek geçmişteki medeniyetlerden çok fazla izler, tarihi eserler, mekanlar barındırması, ayrıca tarihten gelen bu kültürleri halen devam ettirmesi ve önemli ölçüde doğa güzelliklerine sahip olması nedeniyle turizmin en önemli gelir kaynağı olacağını, bunun yanında tarımın da önemli bir yere sahip olduğunu aktardı.
Görsellerle destekleyerek anlattığı konferansta Prof. Dr. Gezer, gelişmişlik düzeylerinin karşılaştırıldığı tabloda sosyo ekonomik olarak Arapgir'in Merkezi ilçelerden sonra gelerek 3. sırada olduğunu belirtti.
Ayrıca 957 ilçenin bulunduğu ülkemizde Arapgir'in ilk 300'ün içerisinde olduğunu, yani ilk 3/1'lik kesimin içinde bulunduğunu kaydeden Gezer, Malatya genelinde sebze alanlarının yüzde 20'lik kısmının, bağ alanlarının yüzde 15'inin Arapgir'de olduğunu anlatırken, Arapgir'deki sebze yetiştiriciliğinin yüzde 88'ini susuz olarak yetiştirilen kavun olduğunu belirtti. Gezer, Arapgir'in üzüm ve kavun ile tarımsal üründe öne çıktığını aktardı.
Arapgir'e dair önemli ve ilginç bilgilerin anlatıldığı konferansın sonunda Prof. Dr. İbrahim Gezer Arapgir'in kendisi için önemli bir yer olduğunu, burada kendisini evinde gibi hissettiğini belirterek katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.
Konferansın sonunda Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Gezer'e bazı hediyeler takdim etti.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam