ARAPGİR’E 1.7 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’nın Arapgir ilçesine bağlı 29 köyün kadastro haritalarını yeniliyor. İhaleyi alan firma ilçeye gelerek çalışmalara başladı. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nce kadastro harita ve bilgilerinin güncellenmesi işi ihalesini alan, yüklenici Kent Harita ve Çekül İnşaat Ortak girişimi ilçeye gelerek çalışmalara başladı.
Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi Kapsamında yapılacak olan işin yer tesliminin ilgili firmaya yapıldı. Yaklaşık bir buçuk yıl sürede bitirilmesi planlanan işin kontrolünü ve takibini Malatya Kadastro Müdürlüğü mühendis ve teknik elemanları yapacak. 47 bin parseli kapsayan kadastro yenileme çalışması 29 köyde yapılacak olup, proje tamamlandığında, ilçeye yaklaşık 1.7 milyon liralık yatırım yapılmış olacak. Tapu ve Kadastro çalışmalarıyla ilgili şu bilgiler verildi:
“Eski imkanlarla 1950’li yıllarda yapılan kadastro haritalarının günümüz teknolojisi kullanılarak yeniden hazırlanması çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte, sınır ihlalleri ve anlaşmazlıklar ortadan kalkacak. Bu proje ile adli işlemler azalacak, imar planlarının yapılmasına kolaylık sağlanacak, arazi işgalleri ve kaçak yapılaşmanın engellenmesine önemli katkılar sağlanacak, kayıp kamu malları ortaya çıkacak. Yine güncelliğini kaybeden haritalar, birçok yatırım ve mühendislik hizmetlerinin yürütülmesinde büyük sıkıntılara sebebiyet verirken bu proje sonrası vatandaşın benzeri konulardaki mağduriyetleri ortadan kalkmış olacak.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam