BAHÇE OKULLARI EĞİTİMİ MEYVE ÜRETİCİLİĞİNE KATKI SAĞLIYOR

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Yerel Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında oluşturulan Tropicana Bahçe Okulları tarafından Malatya'da üreticilere eğitim verildi. 
Malatya'da gerçekleştirilen proje kapsamında düzenlenen eğitim ve seminer çalışmalarına 300 üretici katıldı. Eğitim alan çiftçilere, 6 bin kayısı fidanı dağıtılacağı ve Malatya İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından hastalıklara dayanıklılık gibi özelliklere sahip, yeni çeşit kayısı fidan denemesi gerçekleştirileceği kaydedildi.
PepsiCo Türkiye Kıdemli Pazarlama Direktörü Alpagut Çilingir, eğitime senenin başında Bursa Kemalpaşa'da başladıklarını ve ikincisini Malatya'da yaptıklarını belirterek "Eğitimimizin amacı, ülkemize has çeşitli meyvelerin geliştirilmesine katkıda bulunmak. İyi tarım yapabilmek ve rekoltemizi artırmak için çiftçileri eğitiyoruz. Diğer yandan buradaki bitkinin faunasını koruyabilmeyi amaçlıyoruz" dedi.
Eğitim çalışmalarının devam edeceğini dile getiren Çilingir, "Bu ikincisi katlayarak devam ettireceğiz. Bunun için çok fazla katkı aldık. Bu tek başımıza yapabileceğimiz bir şey değildi. Devlet kurumları, Üniversiteler ve İl Tarım odalarının çok desteği var. Onların sayesinde çiftçilerimizi eğitiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÜLKE EKONOMİSİNE DAHA FAZLA KATKIMIZ OLACAK"
Çilingir, proje kapsamında hem tarımı geliştireceklerini hem de tüketicileri en iyi meyve sularıyla buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ülkemizin çok çeşitli ve şehirlerden ismini almış bitkileri olduğunu anlatan Çilingir, şöyle konuştu: "Bursa'nın şeftalisi, Malatya'nın kayısısı, Afyon'un vişnesini aynı özenle yetiştiriyor olacağız. Çanakkale'nin domatesinden tutun Geyve'nin ayvasına kadar çalışmalara devam ediyoruz. Bu sayede hem oradaki tarımı geliştiriyor olacağız hem de tüketicilerimizi en iyi meyve sularıyla buluşturmaya devam edeceğiz."
Üreticilere bir çağrıda bulunan Çilingir, "Üreticilerimiz, Ziraat Odaları Başkanlıkları üzerinden bizimle bağlantıya geçebilir. Çok fazla ilgi görüyoruz. Çiftçilerimiz gelsin, görsün ve devam etsin. Yapabilecekleri en iyi şey, eğitimlere katılmak olacaktır. O sayede de hem kendilerinin ne kadar çok geliştiğini görecekler hem de ülke ekonomisine çok daha fazla katkımız olacak" ifadelerini kullandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.