BAKKALLARA HİJYEN EĞİTİMİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamında Malatya’daki bakkal esnafına ve yanlarında çalışanlara yönelik olarak hijyen eğitimi verilmeye başlandı. 
Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi’nde esnaflara yönelik hijyen eğitimi ile ilgili olarak Malatya Bakkallar Odası Başkanı Bakkallar Odası Başkanı Mustafa Murat, “Mesleğimiz gereğince bakkal ve perakendeci esnafı olarak hijyen eğitimlerine katılma zorunluluğumuz bulunuyor. Bu eğitimler Malatya Mesleki Eğitim Merkezi’nce yürütülüyor. Hijyen eğitimi meslek dalımızda olmazsa olmaz oldu. Tüm esnaf arkadaşlarımızın yapılacak olan kontrol ve denetimlerde cezai işlem görmemeleri için bu hijyen eğitimlerine katılarak belgelerini almaları gerekiyor. Esnaflarımız bu eğitimlere duyarlı olmalı” dedi.
Malatya Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürümüz Derviş Yoldaş ise şu bilgileri verdi:
“Mesleki Eğitim Merkezi olarak hijyen eğitimlerimizi meslek branşları bazında veriyoruz. Bakkallar Odası ile irtibatlı bir şekilde son olarak 500’e yakın bir başvuru aldık ve 25’er sınıflarda 2’şer grup halinde eğitim veriyoruz. 5 Temmuz’a kadar bu eğitimlerin alınması gerekiyor. Ancak bu süreçte eğitimler tamamlanmadığı takdirde yeniden planlama yaparak eğitimlerimizi sürdüreceğiz. Bu eğitimlerin verilmesinde Mesleki Eğitim Merkezi ile Halk Eğitim Merkezleri yetkilidir. Çünkü e-yaygın üzerinde belge veren bu iki kurumdur. Esnaflarımız bu iki kurumdan birisine başvuruda bulunabilir. Tüm esnaf odası başkanlarımıza bu konuya gösterdikleri duyarlılıktan dolayı da teşekkür ediyorum.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam