BAŞKAN AHMET ÇAKIR, HAYVAN PAZARI'NDA İNCELEME YAPTI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Kurban Bayramı öncesinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hayvan Pazarı’nı yerinde inceledi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından yapılan inceleme gezisine, Genel Sekreter Arif Emecen, Genel Sekreter Yardımcıları Ertan Mumcu, Zeki Sarılar, daire başkanları ve şube müdürleri ile şirket genel müdürleri de eşlik etti.
İlk olarak Canlı Hayvan Pazarı’na giden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, burada kurbanlık hayvan satan ve alan vatandaşlarla sohbet ederek, fikir alışverişinde bulundu. Vatandaşlar tarafından yapılan kurbanlık pazarlığına da eşlik eden Başkan Çakır, Canlı Hayvan Pazarında yapılan hazırlıklarla ilgili bilgiler verdi.
Çakır, burada yaptığı açıklamada, “Biz Hayvan Pazarı’nda daha önce önemli yatırımlar yaptık. 40 dönüm genişlettik, giriş çıkış yolları açtık. Babuktu’da 22 metre genişliğinde yeni bir yol açarak, Kuzey kuşak yoluna bağladık. Bunların dışında birçok yeni hizmetlerle daha önce yaşanan karmaşalar ortadan kaldırıldı” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Çakır, bu yıl itibariyle de eksik olan ihtiyaçların tamamlandığını belirterek, araçların artık Pazar içerisine girmeyeceğini, araçlar için Pazar dışında 10 dönümlük bir otopark yeri ayrıldığını, büyükbaş hayvan yerlerinin büyütüldüğünü, küçükbaş hayvan kesim yerlerinin iki katına çıkarıldığını, padokların genişletilerek, üzerlerinin kapatıldığını, pazarın komple yıkanarak, ilaçlandığını, kasap sayısının artırıldığını, olumsuz hava koşulları için de Bayram süresince Pazar içerisinde çadır kurulacağını söyledi.
Pazarda ihtiyaç duyulan her türlü tedbirin alındığını kaydeden Çakır, vatandaşların burada rahat bir şekilde kurbanlarını alarak, kesebileceklerini söyleyerek, “Düzeni, tertibi ve temizliğiyle örnek bir canlı hayvan pazarımız var” şeklinde konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam