BATTALGAZİ'DE SULAMA SUYU PROBLEMİ YAŞANIYOR

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Battalgazi İlçesi'nde çiftçilerin kanalizasyon borularını kırarak, ağaçlarını suladıklarını söyledi. 
Battalgazi'de yaşanan sulama suyu sıkıntısı nedeniyle çiftçilerle bir araya gelen Ağbaba, kurak tarlalarda incelemelerde bulundu. Çiftçilerden yaşanan sulama suyu sıkıntısıyla ilgili bilgiler alan Ağbaba, 2011 yılından buyana Battalgazi'de sulama suyu sıkıntısının olduğunu ifade etti.
Çiftçilerin, kanalizasyon borularını kırarak, ağaçlarını suladıklarını kaydeden Ağbaba, "Çiftçilerin, kanalizasyon borusunu kırarak, ağaçlarını suladıklarını gördüğümde gözlerime inanamamıştım. Ama maalesef 3,5 yılda bir arpa boyu yol gidemedik" dedi.
Ağbaba, yaşanan sıkıntıları TBMM'de dile getirdiğini belirterek, şunları söyledi: "TBMM'de Bakan'a, 45 dakika çiftçilerimizin yaşadıkları sıkıntıları anlattım. Benden sonrada bir başka milletvekili çıktı, Malatya'ya ne kadar yatırım yapıldığını, Malatya'da sulama sorunu olmadığını ve bütün sorunun çözüldüğünü söyledi. Burada sulama yapılıp, yapılmadığı topraktan belli oluyor. Sulama sorununu çözüldüğünü söyleyen arkadaşlarımızı buraya davet ediyorum. Benim görevim sorunları söylemek. Ben sorunları ifade ediyorum ama bazı arkadaşlar benim söylediklerimin tam tersini söylüyor. Sanki Malatya'da sulama problemi yok, ben uyduruyormuşum gibi yaymaya çalışıyorlar. Öncelikle bir milletvekili olarak değil, Malatya'dan ekmek yiyen bir insan olarak, Malatya'da yaşayan ve karnını doyuran bir insan olarak bunları kınıyorum."
Yaklaşık 4 yıldır sulama suyu probleminin çözülemediğini dile getiren Ağbaba, "Çözülecek gibi de gözükmüyor. Malatya, Türkiye'deki en önemli tarım kentlerinden birisi. Malatya, sadece kayısısı ile değil, kayısısı, üzümü, kirazı, cevizi, elması ve sebzeleri ile çok çeşitli tarım ürünlerinin yetiştiği bir şehir. Bakan, kendi memleketi olan Afyon'a, "Afyon, Afyon olalı böyle bir hizmet görmedi. Afyon'a 50 tane gölet yaptık' diyor. Bize ise 5 gölet sözü verdi. Bizim nüfusumuz ve milletvekili sayımız Afyon'dan fazla. Bizim Malatyalıların AK Parti'ye vermiş olduğu oy da fazla" diye konuştu.
Ağbaba, Malatya'nın kangren haline dönmüş olan birçok sorununun olduğuna dikkat çekerek, "Malatya'da birçok ilçede sulama sorunu almış başını gidiyor. Niye? Çünkü bu konuda yeni bir yatırım yok. Turgut Özal ve Recai Kutan Barajları'nın açılışını Başbakan yaptı. Orada halen bir metre kare arazi sulanamıyor. 1990'lı yıllarda temeli atılıp ve AK Parti tarafından açılan barajlardan halen bir metre kare alan sulanmıyor. Çünkü sulama kanalı yapmayı unutmuşlar. Baraj yapıyorsun, sulama kanalı yapmıyorsun. Böyle bir şey var mı? Bu sorunun çözümü çok zor değil. Eğer iktidar irade gösterirse, iktidar bunu isterse çözer. Karakaya Barajı buraya 2 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İnsan üzülüyor, kahroluyor. Ağaçlarınız kuruyor. Barajdan suyu alıp, getirip bu sorunu çözerler" şeklinde konuştu.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise çiftçilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini ifade ederek, "Sizin sorununuz, bizim sorunumuz. CHP olarak sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu sorun çözülünceye kadar çiftçilerimizin yanında olacağız ve onların sesini duyurmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Çiftçiler ise, sulama suyu sıkıntısından dolayı arazilerinde sulama yapamadıklarını ve büyük bir sıkıntı içerisinde olduklarını söylediler.
Çiftçiler, 2 kilometre uzaklıktaki Karakaya Barajı'ndan getirilecek su ile sıkıntının çözülebileceğini de sözlerine eklediler.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam