BAYANLAR HÜKMEN GALİP

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK) 1 Şubat'ta Malatya İnönü Üniversitesi Stadı'nda oynanan Malatya Bayanlar Spor Kulübü-Maraşgücü Spor karşılaşmasında, 'Başkasının lisansı ile oynayarak, belgelerin haksız kullanımından dolayı' Maraşgücü Spor'a ceza verdi.

AFDK, Maraşgücü Spor'da forma giyen Burcu Zehra Hayta'nın başkasının lisansı ile sahada yer aldığını tespit etti. Yapılan değerlendirme sonucunda, 'Başkasının lisansı ile oynayarak, belgelerin haksız kullanımından dolayı' Maraşgücü Spor'un, Malatya Bayanlar Spor Kulübü ile oynanan karşılaşmada 3-0 hükmen mağlup sayılmasına ve 3 puanın silinmesine karar verildi. Öte yandan 'Başkasının lisansı ile oynayarak, belgelerin haksız kullanımından dolayı' Maraşgücü Spor'un futbolcusu Burcu Zehra Hayta'ya 8 resmi müsabakadan men cezası verildi.

Malatya Bayanlar Spor Kulübü Genel Menajeri Doğan Çelebi, "Maraşgücü Spor ile oynadığımız karşılaşmada, rakibimizin kaçak oyuncu oynattığını tespit ettik. Gerekli evrakları AFDK'ya ilettik. AFDK'da yaptığı değerlendirme sonucunda kararını açıkladı. Verilen karardan dolayı çok mutluyuz" dedi.

-Nizamiye'ye götürdüler-

Maraşgücü Spor, sahada başka birinin lisansı ile sahada yer alan Burcu Zehra Hayta'yı oyundan alarak, İnönü Üniversitesi'nin nizamiyesine götürdü.

Ancak, gerek gazetemiz muhabirinin çekmiş olduğu fotoğraf gerekse de Malatya Bayanlar Spor Kulübü idarecilerinin tespiti, Maraşgücü Spor'un ceza almasını sağladı.

Başkasının lisansı ile oynayarak, belgelerin haksız kullanımından dolayı Burcu Zehra Hayta'ya 8 resmi müsabakadan men cezası verildi. Maraşgücü Spor'un kulüp yöneticisi Gülcan Dağlı'ya, Malatya Bayanlar Spor -Maraşgücü Spor Bayanlar 3. Ligi müsabakasında dosyaların haksız kullanımı nedeni ile 2 ay hak mahrumiyeti cezası, kulüp teknik sorumlusu Yurdagül Diri'ye ise, Malatya Bayanlar Spor -Maraşgücü Spor Bayanlar 3. Ligi müsabakasında kendi lisansı ile başkasının oynamasını sağlayarak belgelerin haksız kullanımından dolayı taktiren 4 resmi müsabakadan men cezası verildi.

Maraşgücü Spor'a ise, Malatya Bayanlar Spor -Maraşgücü Spor Bayanlar 3. Ligi müsabakasında belgelerin haksız kullanımı nedeni ile 3-0 hükmen mağlubiyet ve mevcut puanından 3 puan silme cezası verildi./FERDİ DURDU

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam