BERBERLERE FİYAT TARİFESİ UYARISI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Toptaş, asgari ücretin altıhda fiyat belirleyerek bunu işyeri camlarına asarak veya broşör yaparak dağıtan esnafların uyarıldığını belirterek, haksız rekabete karşı yasal çalışmaları başlattıklarını söyledi. 
Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Toptaş, “Oda olarak yaptığımız denetimler sonucunda yasal olmamasına rağmen bazı berber ve kuaför üyelerimizin iş yeri camlarına fiyat içeren broşürler astıkları veya dağıttıkları tespit edilmiştir. 5362 sayılı esnaf ve sanatkarlar kanunu gereğince fiyat tarifeleri esnaf odaları tarafından belirlenmekte ve bu tarifelerin iş yerlerinde uygulanması gerekmektedir. Ancak buna karşın asgari ücret tarifesi altında fiyat belirlemek ve bu fiyatların iş yeri camlarına asılarak ve ya broşür şeklinde dağıtılması yasal değildir. Doğru olan esnaf odasınca belirlenen fiyat tarifesinin iş yerinde müşterilerin görebileceği bir noktaya asılarak uygulanmasıdır. Bu konuda odamız yönetimince haksız rekabete yol açan ve esnaf kimliğine yakışmayan üyelerimize yönelik tespit çalışması yapılmış ve odamız avukatınca ihtarnameler gönderilmiştir” ifadelerini kaydetti.
Toptaş, “Tüm esnaflarımızın kurallara uymasını bekliyor, herhangi bir sorunlarında her zaman yanlarında olduğumuzu bildiririz” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam