BİLSAM “KAFA DENGİ” ETKİNLİĞİNİ DÜZENLEDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Yazar Tarık Tufan, “Ortak iyi meselesi; bir toplumun, tahayyülünü, tasavvurunu ve tefekkürünü belirleyen bunun önünü açabilecek önemli bir kapıdır” dedi. 
Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen “Kafa Dengi” etkinliği kapsamında İl Genel Meclisi Salonu’nda konferans veren Tufan, “Bir toplumda farklı düşüncelere, farklı politik duruşlara sahip olan insanların bir arada yaşarken, o bir arada oluşlarında anlam ifade eden, karşılık bulan o toplumun, o toprağın ortak iyileri nelerdir? Belki daha kötü bir duyguyla sormak gerekirse, ortak iyisi var mıdır? Bu bizim için sorulması gereken meselelerden bir tanesidir. Ortak iyi meselesi sadece romantize edilmiş bir şey değil. Ortak iyi meselesi; bir toplumun, tahayyülünü, tasavvurunu ve tefekkürünü belirleyen bunun önünü açabilecek önemli bir kapıdır. Çünkü bir arada yaşamanın getirdiği asgari şeyler bunlardır” şeklinde konuştu.
Tufan, ortak iyinin farklı kavram ve duygularda olabileceğini kaydederek, “Dönem dönem her ülkede bir takım politik durumlar olabilir. Hareketler olabilir, süreçler yaşanabilir ama o toplumun bütün bu süreçlerde bunu doğru bir yere taşıma kabiliyeti, bu yaşananlardan bir şey öğrenme, hayatına bir şey katma, kolektif bilgi dağarcığına ve ortak tarihine bir şeyler katabilme imkanı o toplumun ortak iyileriyle mümkündür. Ortak iyiler bazen insanlar olabilir. Bazen kavramlar, duygular da olabilir” diye konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam