BİRLİK VAKFI’NDAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ AÇIKLAMASI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Birlik Vakfı Malatya Şubesi, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonucunun hayırlı olmasını temenni ederek, “Huzur ve güven ortamı içinde geçen seçim kampanyası ve seçim, Türkiye’nin eriştiği demokratik olgunluğu göstermesi bakımından büyük önem ifade etmektedir” dedi. 
Birlik Vakfı Malatya Şubesi’nce yapılan yazılı açıklama da, “Türkiye’nin demokratik, sosyal, siyasal ve ekonomik istikrarının korunması açısından büyük önem taşıyan Türkiye Cumhuriyeti 12. Cumhurbaşkanı Seçimi, 10 Ağustos Pazar günü yapılmış ve seçime katılan üç Cumhurbaşkanı adayından biri olan Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ülkemizin halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olmuştur. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı halkın yaklaşık yüzde 52 oyu ile seçildiği bu görev nedeniyle kutluyor, seçimin ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Huzur ve güven ortamı içinde geçen seçim kampanyası ve seçim, Türkiye’nin eriştiği demokratik olgunluğu göstermesi bakımından büyük önem ifade etmektedir. Ancak bundan daha mühim olan husus, Cumhurbaşkanlığı gibi devletin ve milletin birlik ve beraberliğini temsil eden, ülke idaresinin en üst makamına seçilecek kişinin doğrudan halkımızın iradesi ile seçilmesi uygulamasıdır” denildi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda yapılan bir değişiklikle Cumhurbaşkanını seçme yetki ve hakkı milletimize tevdi edilmiş, 10 Ağustos’ta yapılan Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı da bu değişiklik doğrultusunda milletimizin kullandığı oyla ile seçilmiş bulunmaktadır. Cumhurbaşkanının halkoyu ile seçilmesi Türkiye’nin demokrasisini daha da güçlendirmiştir. Bu bakımdan 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi ülkemizin tarihinde ayrıcalıklı bir konuma sahip olacaktır. Milletimizin iradesi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu zor ve çok anlamlı görevinde başarılar diliyor, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında demokratik ve olgun bir kampanya yürüterek Türkiye’de demokrasi kültürünün, birlik ve beraberlik ruhunun güçlenmesine katkıda bulunan diğer Cumhurbaşkanı adayları Sayın Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu ve Sayın Selahaddin Demirtaş’a da, demokratik tavır ve barışçı tutumları için teşekkür ediyoruz.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam