BÖLGESEL ANTRENÖR GELİŞİM SEMİNERİ YAPILDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) işbirliğiyle gerçekleştirilen bölge antrenör gelişim seminerinin bir ayağı Malatya'da yapıldı.
Malatya Büyükşehir Belediye konferans salonunda gerçekleştirilen seminere; TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, TÜFAD Malatya Şube Başkanı Nihat Bayındır, Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Komisyonu meclis üyesi Dursun Cumali Sucu, Futbol İl Temsilcisi Kahraman Fırat, İl Hakem Kurulu Başkanı Akın Kaan Öz, ASGD Malatya Şube Başkanı Akif Çelik ve antrenörler katıldı.
Seminer öncesi konuşan TÜFAD Malatya Şube Başkanı Nihat Bayındır, "Antrenör bilgi alan ve aldığı bilgiyi öğreten, tüm gelişimlerini tamamlayan kişi olarak karşımıza çıkıyor. Sporcu yetiştirmek ilk hedefimiz olmalıdır. Kazanmak ikinci hedefimiz olmalı. İyi sporcular yetiştiren antrenörler, ilerleyen yıllarda daha iyi yerlere geleceği için böyle bir yaklaşımı bütün antrenörlerden bekliyoruz. Futbol, yediveren bir gül gibidir. Futbola ihanet etmezseniz, o sizi çok iyi yerlere getirir. Ama futbola arkanızı dönerseniz, o da size arkasını döner. Sizi tepetaklak aşağı götürür. Bizlerde antrenörler olarak öğrenmeyi ne zaman unutursak, gerilemeye başlarız. Bu anlamda gelişim semineri büyük önem taşıyor" dedi.
TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi ise, seminerin 2 yılda bir yapıldığını anımsatarak, Futbol antrenörlüğü ve futboldaki yeni gelişimlerle ilgili değerli bilgiler alacaksınız. Bu bilgileri sonuna kadar Türk futbolunun geleceğini oluşturacak olan gençlere aktaracaksınız" ifadelerini kullandı.
MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir de, bölge antrenör gelişim seminerinin antrenörler açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, antrenörlerin seminerde bilgilerini tazeleyerek, Malatya ve Türk futboluna büyük katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti.
Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Komisyonu meclis üyesi Dursun Cumali Sucu ise, Malatya İl Özel İdarespor'un geleceğiyle ilgili açıklamada bulundu.
Sucu, İl Özel İdarespor'un geleceğiyle ilgili bazı söylentilerin olduğunu ifade ederek, "Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Hacı Uğur Polat, festival sonrası il dışına gitti. Kendisiyle, Malatya'ya döndükten sonra yapmış olduğumuz görüşmede, İl Özel İdarespor'un Yeşilyurt Belediyespor'un bünyesinde devam edeceğini bana izah etti. Bu noktada dışarıdaki söylemlere itibar edilmemesini sizlerden rica ediyorum" şeklinde konuştu.
ASGD Malatya Şube Başkanı Akif Çelik de, Malatya medyası ile antrenörlerin iyi bir diyalog içerisinde olduklarını belirtti.
Eski Antrenör Mehmet Duman ise, antrenörlerin kendilerini geliştirmelerinin önemli olduğuna vurgu yaparak, "Biz kazanmaya yönelik sporcu yetiştirirsek başarılı olamayız. Önce kişiliği olan, iyi futbol oynamayı bilen sporcular yetiştirirsek netice gelir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından seminerlere geçildi. Seminer programının ilk ayağında TFF Malatya Bölge Müdürlüğü Teknik Sorumlusu Zafer Güler, 'Futbol'da Fair Play ve Etik Değerleri' konusunda eğitim verdi.
Güler, toplumun bazı değerlerine dikkat etmek zorunda olduklarını ifade ederek, "Biz antrenörüz ama öncesinde insanız. Etik değerler ve fair play konusunda işin başlangıç noktası budur. Biz insani değerler üzerinden yola çıkarsak, antrenörlük mesleğimizi daha doğru ve iyi bir şekilde yaparız. O açından insani değerler konusunun altını çizerek söze başlamak daha uygun" şeklinde konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam