BÖLGESEL KALKINMADA YEREL DİNAMİKLAR TOPLANTISI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MASİAD) üye olduğu Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (FIRATSİFED) ve Fırat Kalkınma Ajansı ile birlikte hazırlanan "Bölgesel Kalkınmada Yerel Dinamikler: Tunceli Modeli ve 2023 Senaryoları" raporu, Tunceli’de düzenlenen toplantıyla açıklandı. 
FIRATSİFED'den yapılan açıklamaya göre, toplantıda konuşan FIRATSİFED Başkanı Yahya Alper Berktaş, Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme çizgisinde ilerleyebilmesi için, ulusal makro stratejilerin, sektörel-bölgesel mikro politikalarla desteklenmesi gerektiğine inandıklarını belirtti. Bölgelerin gelişmişlik düzeyinin birbirine etkisine dikkati çeken Bektaş, çözüm süreciyle doğuda kalkınmanın hızlanmasının batıda da ekonomik büyümeyi hızlandırdığını ifade etti.
Bektaş "Bölgesel Kalkınma" kavramının aslında ulusal bir mesele olduğunu vurgulayarak, bölgedeki gelişme ve kalkınmadan diğer bölgelerin de kazançlı çıktığının altını çizdi.
Bektaş yaptığı konuşmada şunları belirtti:
“8 dernek ve yaklaşık 900 kişiden fazla iş adamını temsil eden, TÜRKONFED’e bağlı gönüllü sivil toplum örgütlerinden biriyiz. TRB1 bölgemizin kendine has bir ili olan Tunceli için bir ilki gerçekleştiriyoruz. Daha önce bu kadar kapsamlı bir akademik veya bilimsel çalışma hazırlanmamıştı. Bugün tanıtmakta olduğumuz çalışmamız ile detayda incelenecek olan Tunceli ilinin ülkemiz kalkınmasına arzu ettiğimiz katkıyı gerçekleştirmesini ümit ediyoruz.
Raporun amacına da değinen Bektaş, ’’Tunceli Türkiye’nin yoksul illerinden birisidir. Tunceli’nin yer aldığı TRB1 bölgesi, kişi başına gelirin Türkiye ortalamasının yüzde 60’ı civarında olduğu, 26 bölge arasında Türkiye’nin en yoksul beşinci bölgesidir. Tunceli de bu bölgenin Bingöl’le beraber en yoksul iki ilinden birisidir. Tunceli Modeli çalışması ile Tunceli’ye ait dinamiklerin ortaya konmasına, sorunların belirlenmesine, diğer iller ile arası etkileşimin irdelenerek bölgesel kalkınmanın bileşenlerine dikkat çekmek amaçlanmaktadır’’dedi.
Bektaş, FIRATSİFED bir ekip olarak bu başarıları elde ettiğini, FIRATSİFED’e desteğini hiç esirgemeyen İbrahim Güngör’e teşekkür ederek önümüzde ki dönem daha fazla yol kat edeceklerini konuşmasına ekledi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam