"BÜTÜN YETİŞTİRİCİLERİMİZ DESTEKLERDEN YARARLANMALI"

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, merkeze bağlı mahalleleri ziyaret ederek hayvan üreticilerine destekler hakkında bilgi verdi. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın küçükbaş hayvan üreticileri için yüzde 80'i hibe olmak üzere Koç ve Damızlık Teke projesini hayata geçireceğini kaydeden Akın, Üzümlü, Uluköy, Fırıncı, Ahudere, Gülümuşağı, Orduzu Leylekpınarı, Çamurlu, Bulgurlu ve Porgalı mahallelerini ziyaret ederek, hayvan üreticilerine proje hakkında bilgi verdi.
Akın, hayvan üreticilerinin desteklerden yararlanmasını istediklerini kaydederek, üreticileri ziyaret edip proje hakkında bilgi verdiklerini ifade etti.
Proje hakkında bilgilendirme çalışmalarının süreceğini dile getiren Akın, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu projede bakanlığımız yüzde 80'ini hibe veriyor, yüzde 20'sini de üreticimiz karşılıyor. Her bir yetiştiricimiz hayvan sayısının 25'te birine denk gelecek şekilde koç alabilecek. Yani 300 hayvanı olan yetiştiricimiz 12 tane, 400 hayvanı olan yetiştiricimiz 16 koç alabilecek. Yetiştiricilerimizin projeden yararlanması için ellerindeki koçları satmaları gerekiyor. Projenin hayata geçmesi için uygulama talimatının yayınlanmasını bekliyoruz. Bu talimat yayınlanınca siz yetiştiricilerimizin neler yapması gerektiği hakkında gerekli duyuru ve bilgilendirmeyi yapacağız." 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam