“BÜYÜK ŞEHİR İLE BİRLİKTE MALATYA EKONOMİSİ DE BÜYÜYECEK”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır, büyükşehir ile birlikte Malatya’nın ekonomisinin de büyüyeceğini söyledi.
Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkanlığ adayı Selahattin Gürkan ve AK Parti heyetiyle ile birlikte Çöşnük’te mahalle toplantısına katıldı.
Mahalle toplantısında konuşan Malatya Belediye Başkan Ahmet Çakır, Çöşnük Mahallesi’nin son yıllarda hızlı büyüyen ve gelişen bir mahalle olduğunu kaydederek, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Çöşnük’ü daha iyi bir noktaya getireceklerini belirtti.
Malatya’nın her noktasının hizmet alması için çalıştıklarına dikkat çeken Çakır, hizmeti her noktaya adil bir şekilde götürdüklerini kaydetti. Orduzu Pınarbaşı’nın daha güzel bir hale dönüştürüleceğini ifade eden Çakır, “Fuar alanı ile Pınarbaşı nadide bir yer. Burası yeteri kadar kullanamadığımız bir yerdi. Geçtiğimiz dönem içerisinde Orman ve Su İşleri Bakanlığımız buraya 6 milyon TL’lik bir yatırım yaptı. Buradaki projesi revize ederek 8-9 milyon TL bir harcamayla orayı Malatya’nın en güzel yerlerinden biri haline dönüştüreceğiz” dedi.
“MALATYA’NIN EKONOMİSİ DE BÜYÜYECEK”
Ülkenin geçmişteki haliyle bugünkü hali arasında büyük farklar olduğuna dikkat çeken Ahmet Çakır, “Yapılanları asla unutmamalıyız. Ülkenin geçmişiyle, bugün ki halini kesinlikle kıyaslamalıyız. Gençlerimize de bunu çok iyi anlatmalıyız. Bu yerelde de böyle. Bu yerelde de böyle. Özellikle büyükşehir bizim için çok önemliydi. Şehrimizin geleceği adına, çocuklarımıza daha büyük, sağlıklı ve ekonomisi güçlü bir Malatya bırakacaksak, büyükşehrin fırsatlarını iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.
Başkan Çakır, büyükşehir ile birlikte Malatya’nın ekonomisinin de büyüyeceğini kaydederek, Malatya’nın daha hızlı kalkınacağına dikkat çekti. Malatya’yı çevre ve doğal kaynaklar, kentsel ve sosyal gelişim ile yüksek kalifiye iş gücü yönünden en gelişmiş şehir yapmayı hedeflediklerini de vurgulayan Çakır, Malatya ekonomisinin rekabet oranını yükseltmek ve etkili bir şekilde güçlendirmek için, dünya şehirleri arasındaki rekabetin 4 alanda sürdüğüne dikkat çekerek bu alanların, yüksek yetenek ve eğitime sahip iş gücü, ihtiyaç duyulan projeleri finanse etmek için gerekli sermayenin temini, dost iş ortamı, verimli, müdahaleci, sorumluluk sahibi şehir yönetimi olduğunu söyledi.
“ROL MODEL HİZMETLER YAPTIK”
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Malatya’da büyükşehir süreciyle birlikte daha büyük hizmetlerin yapılacağını kaydetti. Hizmet kervanı yoluna hırsla çıkmadıklarını ifade eden Gürkan, azimle yola çıkarak, Battalgazi’yi mazisine layık bir şekilde istikbale hazırladıklarını söyledi.
“Battalgazi demek Malatya demek; Malatya demek ise Battalgazi demektir” ifadesini kullanan Gürkan, Battalgazi’de tarihi ayağa kaldırdıklarını söyledi.
Gürkan, Battalgazi’deki şan ve şeref levhalarıyla hem Malatya’yı ihya ettiklerini hem de ülkeye rol model olacak güzel hizmetler yaptıklarını da dile getirdi.
Orduzu Pınarbaşı’nda büyükşehir ile birlikte güzel çalışmalar yapacaklarına değinen Gürkan, güvenlik önlemlerini de en iyi şekilde alarak, vatandaşların rahatça dinlenip, vakit geçirebilecekleri bir alan oluşturacaklarını söyledi. Türkiye’ye örnek olacak hizmetler yapacaklarını ifade eden Gürkan, geçmiş 5 yıllık süreçte Malatya’ya güzel hizmetlerin yapıldığını kaydetti.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam