ÇAKIR, “TRAMBUS BAYRAM SONRASINA KALDI”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, trambusun gelişinin bayram sonrasına kaldığını bildirdi. 
Kernek Meydanı düzenleme çalışmaları sırasında basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını da cevaplandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a, belediye şirketlerinde çalışıp da ayın 15’inde maaşlarını almaları gerekirken, gecikmesi konusu soruldu.
Belediye şirketlerinde çalışıp da ayın 15’inde değil de bir hafta 10 gün sonra gecikmesinin Malatya Büyükşehir olmasından sonra olduğunu, ödeneklerde bir sıkıntı olup olmadığı başkan Çakır’a soruldu.
Araçların bayramdan önce getirilmesini trafik nedenliye ertelediklerini ve araçların bayram ertesi geleceğini söyleyen Çakır, “Araçlarımız şu anda hazır. Ancak Bayram trafiği nedeniyle karayollarında seyretmesi uygun olmayacağından dolayı araçların getirilmesi bayramdan sonraya kaldı. Geniş araçlarla getirilmesi gerekiyor. Bayram trafiğinin geçmesinin ardından karayollarından izin alarak nakliyeleri yapılacak. Aslında bugün gelmesi gerekiyordu” ifadelerini kullandı.
Maşti İle İstasyon virajı arasındaki Trambüs ile ilgili çalışmalarda yolun birkaç kez kazıldığının sorulması üzerine Çakır,“Bu çalışmaların hepsini önceden planlıyoruz. Bunlar önceden planlanmış çalışmalardır. Şehrin Batı tarafının aydınlatmasını da yaptık. Bir şehrin bir proje yapılacak diye 3 yıl karanlıkta bırakılması uygun olmazdı. Oranın aydınlatmasını da geçici olarak yaptığımızı bildiğimiz halde yaptık. Bunların maddi kaybı olmayacak. Karayollarımız sadece asfaltı döküyor. Alt Yapı, orta refüjler, kaldırımlar ve aydınlatmasını tamamen belediye olarak üsTlendik. Oranın imara uygun halde genişletilmesi, oradaki müştemilatların kamulaştırılması, perde duvarların yapılması gibi onlarca kalem işi büyük şehir olarak biz yaptık. Şu anda sadece asfaltı karayolları yapıyor. Asfaltın son katını attırmadık. Çünkü sadece burada bir çalışmamız yoktur. Birçok çalışmamız olduğunu ve son kat asfaltın yapılmaması gerektiğini bildirdik. Doğu ve batı girişlerindeki yollarda bu nedenle son kat asfaltı atılmadı. Buralardan elektrik hatları geçi, elektrik bağlantılarının yapılmasının ardından son kat asfaltlar da atılacak. Bunların hepsini daha önce planladık. O bölgeyi toz toprak içinde, karanlıklar içinde bırakmamak söz konusu değildi. Bunlar tamamen birbirini bütünleyerek yapılan projelerdir” dedi.
Bu arada, belediyenin bazı şirketlerinde çalışanların aylık maaşlarının 15’inde değil de, bir hafta 10 gün sonra ödenmesiyle ilgili Çakır, ”Başka belediyelerde aylarca maaş alamayanlar var. Bizim belediye şirketlerinde çalışanların bazılarına bir hafta 10 gün sonra ödeniyor” dedi. Çakır, “Şirketlerimizde geç ödemelerimiz normaldir. Zaman zaman ödemelerden gelen, genel vergiden elen, genel bütçeden gelen payların geç gelmesi nedeniyle geç ödeme yapılabiliyor. Ödenekler ikiye bölündü. Öyle geliyor. Zaman zaman bir hafta 10 gün aksayabiliyor. Bir çok belediyeyi biliyoruz, 3-6 ay bekleyenler var. Gecikmeler olabilir” ifadelerini kullandı

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam