ÇAKIR: “TÜRKİYE’NİN 2. BÜYÜK VADİ PROJESİ HORATA VADİSİ’Nİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, ‘Horata Vadisi’ projesinin Türkiye’nin ikinci büyük vadi projesi olduğunu kaydetti.
Ahmet Çakır, Malatya’daki 5 televizyonun ortak canlı yayınına katılarak soruları cevaplandırdı. Çakır, Horata Vadisi'ndeki 2 milyon metrekarelik yeşil dokunun 1 milyon metrekaresini koruyarak; yapay parklar, göletler, botanik bahçesi ve gezinti alanları yapacaklarını söyledi.
Horata Vadisi projesinin alt yapı çalışmalarına kısa bir süre içerisinde başlanılacağını ve sonuçta Malatya halkının güzel bir gezinti alanına kavuşacağını vurgulayan Çakır, şöyle konuştu:
“Beydağı eteklerinde 1500 dönüm alan üzerinde yaklaşık 15 bin kişinin yaşayabileceği, içerisinden Horata Çayı’nın geçtiği ekolojik yapısı, su kaynakları ve muhteşem doğal güzellikleri ile doğal bir rekreasyon alanı olan Türkiye’nin 2. büyük vadi projesi Horata Vadisi’ni hayata geçireceğiz. Yeşil dokusu ile su kaynaklarının korunacağı projenin Bakanlar Kurulu’ndan geçmesi, projenin Malatya’mız için ne kadar yerinde ve önemli olduğu konusundaki düşüncemizi güçlendirmiştir.”
Yeşilyurt ilçe merkezinden Demiryolu Köprüsü’ne kadar olan dere yatağında düzenleme yapacaklarını belirten Çakır, “Battalgazi surlarını turizme açacağız. Şahnahan'ı Kale'ye bağlayan sahil yolunu kullanır hale getirerek kıyı şeridinden bütün Malatya'nın faydalanmasına imkan sağlayacağız. Bilim merkezi yapacağız. Burası çocuklarımızın ve gençlerimizin okullarda öğrendikleri bilgilerin çeşitli aktivitelerle anlatıldığı bir merkez olacak. İçerisinde masal kahramanları maketlerinin, su oyunlarının yapılacağı göletlerin bulunduğu bir çocuk kentini, 2 bin 100 dönümlük bir alana sahip İnderesi Tabiat Parkı alanında inşa edeceğiz. Burada dünyada bir kaç şehirde bulunan Jurassicpark'ın bir örneğini Malatya'ya kazandıracağız. Bu parkta tarih öncesi devirlerden günümüze kadar yaşayan hayvanların maketleri sergilenecek. Çocuklarımızın bir yandan eğlenirken diğer yandan bilgi sahibi olmaları sağlanacak. Ülkemizde bu alandaki tek tematik parkı şehrimize kazandıracağız. Viyadük’ün hizmete girmesi ile birlikte birçok projeye uygun hale gelen Beylerderesi'ni merkezi idare ile birlikte düzenleyeceğiz. Bu bölge için uygun çeşitli koruma ve rekreasyon projeleri hazırlayıp halkımızın beğenisine sunacak, en uygun görülen projeyi hayata geçireceğiz. Uzun vadeli olan bu projeyi önümüzdeki dönemde başlatarak ilimizin batı girişinde bulunan vadiyi Büyükşehre yakışır estetik ve görsellikte inşa edeceğiz” açıklamasını yaptı.


ŞEKER ARAZİSİNİ ÇOK KAPSAMLI DEĞERLENDİRECEĞİZ


Malatya Şeker Fabrikası arazisine mevcut dokuyu bozmadan kongre merkezi, müze ve kütüphane inşa etmeyi planladıklarını da açıklayan Çakır, “2023 hedefi projelerimizden olan Şeker Fabrikası’nın devrini alarak burada mevcut yapıyı koruyarak içerisinde uluslararası nitelikli kongrelerin yapılabildiği iki bin kişilik kapalı alanı ve beraberinde küçük ölçekli salonların bulunduğu Kongre ve Kültür Merkezi gibi mekanları fabrika binalarını yeniden restore ederek inşa edeceğiz. Fabrika arazisi içinde bulunan ünitelerde fuar, müze ve kütüphane gibi kültürel etkinliklerin yapılabileceği restorasyonu gerçekleştireceğiz. Ayrıca bahçesinde dinlenme, spor ve lunapark alanları oluşturarak Malatya’mızın hizmetine açacağız” şeklinde konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.