ÇALIK VE TÜFENKÇİ'DEN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI KUTLAMASI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Basından sansürün kaldırılışının 106’ncı yıl dönümü olan 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yapılan basın açıklamalarında, basın çalışanlarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi istendi. 
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yaptığı yazılı açıklamada, basından sansürün kaldırılışının 106’ncı yıldönümü kutlayıp, şunları belirtti: "Günümüzde, demokrasinin sağlam temellere oturtulmasında en dinamik ve en fedakar mesleklerden biri gazetecilik ve basındır. Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının, halkı bilgilendirme, eğitme, kamuoyu oluşturma gibi konularda önemli işlevleri bulunmaktadır. Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın önemli bir kurumdur.
Zor şartlarda halkımızın gözü ve kulağı olan medya mensuplarımızın yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta, zaman zaman ise canını da tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları takdir edilmesi gereken bir durumdur.
Bu duygu ve düşüncelerle, Malatya'da faaliyet gösteren yerel gazete, dergi, radyo, ve ulusal ajans temsilcilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, meslek hayatlarında başarılarının devamını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım."
AK Parti Malatya İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkci, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Tüfenkci, 24 Temmuz’un hem yazılı-görsel-işitsel ve dijital medya mensupları için ve hem de toplumsal hayat için önemli bir tarihi dönemeç olduğunu ifade ederek, ‘’ Medya ilgilendirme yoluyla kamuoyu oluşmasını, kitlelerin aydınlanmasını, demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesini, varsa yanlışlıkların düzeltilmesini, eksiklerin giderilmesini sağlamaya çalışmaktadırlar. Bu anlamda, gazetecilerin çok önemli bir kamu hizmeti gördükleri aşikardır. Toplumların refleksleri, kamu otoritesinin kuvveti ve medya organlarının çalışma özgürlüklerinin birbirini besledikleri rahatlıkla söylenebilir.
Şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basının varlığıdır. Halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları, toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır.
Basın Bayramı vesilesiyle değerli basın mensuplarımızın yaklaşan mübarek Ramazan Bayramlarını da en samimi duygularımla tebrik ediyor, sevdikleriyle beraber daha nice bayramlara ulaşmalarını Yüce Allah'tan diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm basın mensuplarımızın bir kez daha "Gazeteciler ve Basın Bayramını" kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam