ÇEVRE AMAÇLI TARIM ARAZİLERİNİN KORUNMASI TOPLANTISI YAPILDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya’da, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK ) Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. 
Karakavak’taki Müdürlük salonunda yapılan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması Projesi bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ve Müdür Yardımcısı Ahmet Turan Karaca, tüm ilçe müdürleri ve konu sorumluları katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, "Çatak projesinin amacı, toprak ve su kalitesinin korunması, doğal kaynakların sürdürülebilirliği, erozyonun önlenmesi ve tarımın olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik olan Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programını tercih eden üreticilerin desteklenmesidir. Hassas Bölge seçiminde 2014 yılı ÇATAK uygulama alanları ilimiz Akçadağ, Arapgir, Darende ve Doğanşehir ilçemizin 15 köyü İl Uygulama Komisyonunca saha çalışmaları yapılarak belirlenmiştir. 4 ilçemizde 28 Çiftçi toplantısı yapılıp 446 çiftçi bilgilendirilmiştir. Başvuruların sona erdiği 1 Eylül 2014 tarihine kadar 384 üreticinin ön başvurusu alınmıştır. Bu kapsamda 2014 yılında uygulanan ÇATAK projesinde toplam 4 ilçe 15 köyde 306 çiftçi işletmesine, 1.2.3. kategoriden uygulama yapan 6 bin 325 dekar alan karşılığı 593 bin 574 TL ödeme yapılmıştır. 2015 yılında Malatya iline 2014 yılı ile birlikte toplamda 12 bin dekar alan tahsis edilmiştir" dedi.
Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması 3 farklı kategoride değerlendirildiği bildirilip, bu kategoriler şöyle belirtildi:
“Birinci Kategori: Toprak işlemeden kaynaklanan çevre problemleri ile mücadele kapsamında yapılan Minimum Toprak İşlemeli Tarım (30 TL/da
İkinci Kategori: Toprak ve su yapısının korunması ile erozyonun mücadele kapsamında uygulamalar(canlı veya cansız perdeleme, taş toplama, drenaj v.b) (60 TL/da).
Üçüncü Kategori: Çevre Dostu Tarım Teknikleri ve Kültürel Uygulamalar kapsamında su kullanımını asgariye indirecek uygun basınçlı sulama sistemleri, kontrollü ilaç ve gübre kullanımı ile organik tarım-iyi tarım uygulamaları (135 TL/da).”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.