CHP ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya kadın kolları, Anneler Günü’nü bir program ile kutladı. 
Altın Yunus Tesisleri'nde düzenlenen Anneler Günü programında kadınlara karanfil hediye edildi.
Programda konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Hepimizi çok sevindiren bir gelişmeyi paylaşarak konuşmama başlamak istiyorum. Milletvekilimiz Veli Ağbaba Genel Başkan Yardımcısı oldu. Bu tüm örgütümüzü onurlandıran mutluluğu hepinizle paylaşıyorum” diyerek, Anneler Günü ile ilgili olarak özetle şunları söyledi:
“Bir çok etkinlikte bir araya geliyoruz. Fakat, bugün çok özel bir gün. Belki de tüm özel günlerden çok daha anlamlı bir gün olan Anneler Günü’nü kutlamak için bir araya geldik. Bu salonda olan-olmayan, bütün Aannelerimizin Anneler Günü'nü içten ve yürekten kutluyorum.
Bir anne için de evladı, onun canından candır. Karşılıksız tek sevgi anne sevgisidir. Yüreğinde bu sonsuz sevgiyi taşıyan siz annelerin önünde de saygıyla eğiliyorum.
Bu güzel duyguları paylaşırken, şunu da unutmamak gerekir ki, dünyada milyonlarca kadın, bir kez daha Mayıs ayının ikinci Pazarını Anneler Günü’nden habersiz, sıradan ve sıkıntılı bir gün olarak dertleriyle baş başa geçirecek.Onların da dertlerini paylaşıyoruz. Hepsinin ellerinden ayrı ayrı öpüyoruz.
Bu kadar değerli olan kadınlar maalesef eziliyor, dışlanıyor, cinayetlere kurban gidiyor, tacize uğruyor. Türkiye’de kadına bakışı değiştirmeye yönelik bir çabayı kararlılıkla sürdürmeye ihtiyaç var.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün bu sorunlara çözüm bulmak için, insan hakları, demokrasi, özgürlük, barış için mücadele etmeye sonuna kadar karalıyız.
Aslında kadın sorunları ile CHP’nin ilkeleri ve mücadelesi arasında tam bir bütünleşme var. CHP, kadının erkekle eşit, özgür, işine sahip ve mutlu yaşadığı bir Dünya, bir Türkiye hayal etmektedir.”
CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer de, “Anneleri onurlandırmak için bütün ülkelerde Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü'nde, öncelikle eli öpülesi annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Kadına şiddet son on yılda giderek arttı. Hemen her gün bir annenin şiddet mağduru olduğunu okuyoruz. Son aylarda çocuk tacizleri ve ölümleri hepimizin yüreğini dağladı. Bu olumsuzlukları önlemek için demokrasi, özgürlük ve gerçek hukuk düzeninin oluşturulması gerekir. Güzel günler ancak CHP iktidarında gerçekleşecektir. Tüm kadınlarımızı Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapmaya ve üyesi olmaya davet ediyorum" dedi.
Diğer yandan, Malatya Milletvekili ve Partinin Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Veli Ağbba’nın mesajını da Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız okudu.
Ağbaba, mesajında özetle şunları belirtti: 
"Bugün hepinizin ayrı ayrı ellerini öpmek, anneler gününüzü kutlamak isterdim. Ancak, Parti görevleri nedeniyle aranızda olamıyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyor.
Analarımız her yerde acıyı en fazla hisseden varlıklarımız.Yürekleri sevgiyle atan, umutlarını yarınlara bırakan, kendilerini evlatlarına feda eden annelerimiz, her geçen gün daha ağır koşullarla karşı karşıya bırakılıyor.
Her 3 evlilikten birinin çocuk evliliği olduğu, her 10 kadından 4’ü şiddet gördüğü, sadece geçtiğimiz ay, 29 kadının öldürüldüğü, 6 kadına tecavüz edildiği, 55 kadının yaralandığı bir ülkede yaşıyoruz.
Türkiye, son 6 yılda öldürülen kadınların sayısını Bakanlıkların bile bilmediği bir ülke . Türkiye, elbette ki bu zor ve çelişkili günlerini geride bırakacak, hayalini kurduğumuz demokratik, çağdaş ve ilerici bir ülke olarak anılacak. Özlemini duyduğumuz ülke, sizlerin, siz değerli annelerimizin ellerinde yükselecek.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam