CHP BEYDAĞI BELDESİ’NDE TOPLANTI YAPTI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Battalgazi Merkez Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, seçim çalışmaları kapsamında Rus Pazarını esnafını ziyaret ederek Beydağı Mahallesi’nde toplantı yaptı.

Rus Pazarı esnafı yerlerinin düzgün olmadığını, kapalı alanda satış yapmak istediklerini ve ihtiyaçların giderilmesi noktasında sıkıntılarını dile getirdi.

Rus Pazarı Esnafı ziyareti ardından, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hakan İnci, CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, partililer ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla  Beydağı Beldesi’nde toplantı gerçekleştirildi.

“BEN SADECE CHP’NİN YANINDAYIM”

Beydağı Belde Başkanı Abuzer Sarıtaş toplantı esnasında yaptığı konuşmada bazı adayların Beydağı Belde Başkanı’nın kendilerinin yanında olduğunu belirtilmesinin yanlış olduğunu kendisinin sadece CHP’nin yanında olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bazı adaylar Beydağı Belde Başkanı bizim yanımızda söylemleriyle toplum içine çıkıyorlarmış. Bunun üzerine basarak söylemek istiyorum. Beydağı Belde Başkanı doğrudur. Partilidir. CHP’den Belediye başkanıdır. Kendi başkan adayı dururken başka bir adaya destek vermesi söz konusu değildir. Ben particiyim ve CHP’liyim. Her ne kadar üç dönem bağımsız kazanmış olsam da ben particiyim ve partimin yanındayım. Kendisine de canı gönülden destekliyorum. CHP’nin Battalgazi’de iyi bir çıkış yapacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya ise burada yaptığı konuşmada projelerinden bahsederek sorunları hakkında bilgi sahibi olduğunu ve seçilmesi halinde bu sorunların en kısa sürede çözüleceğini belirtti.

“TAŞERON İŞÇİLİĞE SON VERECEĞİZ”

Kaya: “Biliyorum sizlerin sorunları çok, Yol, su sorunlarınız var. Belediyecilik anlamında yeterince hizmet alamadınız. Bizler Battalgazi’ye genel projeler ürettiğimiz kadar, her bölgenin sorunlarına ilişkin projelerde ürettik. Eğer göreve gelirsek bunları teker teker hizmete sunacağız” dedi.

Kaya, konuşması esnasında taşeron işçilerin sorunlarına da değinerek şunları söyledi: “Sendikaları ziyaret ettik. Sendika Başkanlarından aldığımız bilgilere göre belediyede çalışan taşeron işçilere hassasiyetimiz söz konusudur. Ve bizler genel merkezimizin de söylediği gibi taşeron işçilik konusuna hayır diyoruz” açıklamasını yaptı.

“GENÇLERE ÜCRETSİZ SPOR MALZEMESİ DAĞITACAĞIZ”

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, seçilmesi halinde gerçekleştireceği projelerden bahsederek şunları söyledi: “Gençlerimizle ilgili projelerimiz söz konusu, gençlerimizin spor yapmalarına yönelik olarak ücretsiz spor malzemesi vereceğimizi ilan etmiş bulunmaktayız. Gençlerimizin spor yapabileceği spor merkezleri kuracağımızın taahhüdünü veriyoruz. ”

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya’nın konuşmasının söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’da 17 Aralık operasyonuyla ilgili olarak yaptığı konuşmada iktidar partisini sert bir dille eleştirdi. Ağbaba Başbakan’ın yolsuzluğu inkar etmediğini ama üstünü kapatmaya çalıştığını belirterek şunları söyledi: “ 17 Aralık’ta bir sabah uyandık ki Türkiye’de ki bakanların, başbakanın ve çevresi pisliğe bulaşmış. Evlerde dolar kutuları, ayakkabı kutuları ve para sayma makineleri çıkıyor. Başbakan bunları hiç inkâr etmedi. Para kutuları çıkmadı demiyor. Para kasası yoktu demiyor. Para sayma makinesinin bir evde olmadığını söylemiyor. Bunların hiçbirini inkâr etmiyor. Başbakan Cumhuriyet tarihiyle karşılaştırıyor kendi dönemini ama Cumhuriyet tarihinin bin katı kadar yolsuzluk, hırsızlık ve arsızlık var” ifadelerini kullanarak iktidar partisini sert bir dille eleştirdi.

“MALATYA’NIN BÜYÜKŞEHİR OLMASINA KARŞI DEĞİLİZ. BELDE BELEDİYELERİN KAPATILMASINA KARŞIYIZ”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci’de Malatya’nın Büyükşehir olmasına karşı olmadıklarını ancak belde belediyelerin kapatılmasına karşı olduklarını belirterek şunları söyledi: “Biz diyoruz ki CHP’ne oy vermiş olun olmayın. Genel anlamda söylemek gerekirse adayları karşılaştırın. Başta Battalgazi Belediye Başkan Adayımız Kurtar kaya, beş yıldır belediyelerin hukuk işlerini yürütmüştür. Artık Battalgazi eski Battalgazi değil. Yani on bin,  beş bin nüfusu olan bir yeri yönetmek nerde üç yüz bin nüfusu olan bir yeri yönetmek nerede. Bu öyle kalkıp televizyonlarda psikoloji dersi verir gibi masallar anlatmayla bu işler olmaz. Biz CHP olarak büyükşehre karşı değiliz. Biz beldelerin kapatılmasına karşıyız. 2015’te iktidara geleceğiz. İktidara geldiğimizde bu beldeleri tekrar açacağız” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam