CHP İL TEŞKİLATI AĞBABA’YA DESTEK VERDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 İstanbul Başsavcılığı tarafından Suudi Arabistanlı İşadamı Yasin El Kadı’ya hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında fezleke hazırlanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya Malatya il örgütü destek verdi. 
CHP Malatya İl Binasında düzenlenen basın toplantısında CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve il teşkilatı, Veli Ağbaba’nın arkasında olduklarını söylediler. Düzenlenen toplantına konuşan İl Başkanı Kiraz, “Milletvekilimiz Veli Ağbaba hakkında Etiler Polis Okulu arazisindeki rantı ve bu rantın kimler arasında paylaşılacağı konusunda yaptığı açıklama nedeniyle hakkında fezleke hazırlanmıştır” dedi.
Veli Ağbaba’nın çok uzun yıllar ABD, Avrupa ve Türkiye’de “küresel terörist” olarak gündeme gelen Yasin El Kadı’ya “küresel terörist” dediği için fezlekesinin hazırlanarak, dokunulmazlığının kaldırılması, yargılanması, cezalandırılması hatta milletvekilliği düşürülmesi gündeme getirilmek istendiğini belirten Kiraz, “AKP, kendisine muhalefet eden, toplumun farklı kesimlerini, bilim insanlarını, gazetecileri, öğrencileri farklı yollarla susturmak istemektedir. Bu son örnekle de ortaya çıktığı gibi şimdi sıra milletvekillerine getirilmek istenmektedir. Türkiye’de ki insan hakları ihlallerini, cezaevi gerçekliğini, demokrasi sorununu sıklıkla gündeme getirerek AKP’nin uygulamalarına en sert muhalefet eden Veli Ağbaba’ya fezleke hazırlanması tesadüf değildir” şeklinde konuştu.
Ağbaba’nın Türkiye’nin en çalışkan milletvekillerinden biri olduğunu savunan Kiraz, “Çalışmaları her kesimden büyük takdir toplayan Milletvekilimiz Veli Ağbaba için hazırlanan bu fezlekenin hukuki alt yapısının olmadığını, tamamen siyasi olduğunu düşünmekteyiz. Üstelik kısa bir süre önce büyük tartışmalara sebep olan ‘makul şüphe'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne uzanması Türkiye'nin geleceği açısından herkesin kaygı duymasına sebep olmaktadır” dedi.
Genel Başkan Yardımcıları ve Malatya Milletvekili Ağbaba’nın Malatya’da her 5 kişiden birinin oyunu alarak meclise gittiğini ifade eden Kiraz, Malatya'yla ilgili sorunların takipçisi ve Malatya'nın hakkını savunan tek milletvekilinin Ağbaba olduğunu savundu.
Ağbaba’nın yaptığı konuşmalarla ve verdiği önergelerle Malatya'nın gür sesi olduğunu ifade eden Kiraz, “Sayın Veli Ağbaba, Türkiye'nin en köklü siyasi anlayışının, herkes için özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren CHP’nin, Genel Başkan Yardımcılığı göreviyle partimizi temsil noktasında da önemli bir konumdadır.
Zaten AKP’lilerin de en çok rahatsız olduğu nokta Ağbaba’nın hem Malatya’da hem de Türkiye’de etkili siyaset yapmasıdır. Onu susturmaya çalışmak istemelerinin altında yatan gerçek sebep de budur” diye konuştu.
CHP Malatya İl Örgütü olarak siyasi olduğunu düşündükleri bu fezlekeyi tanımadıklarını ifade eden Kiraz, “Herkes için demokrasi ve adalet mücadelesi veren, Malatya Milletvekilimiz ve Genel Başkan Yardımcımızın her zaman yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam