CHP MALATYA MİLLETVEKİLİ VELİ AĞBABA: "“TARSİM’E GÜVEN SARSILIYOR”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “TARSİM'in zarar tespiti için gönderdiği eksperler zararın neredeyse yarısı tespit açıklıyorlar. Bu sebeple, özellikle kayısı üreticilerinin TARSİM'e güveni sarsılmış durumda” dedi.
CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada kayısı üreticilerinin TARSİM ile yaşadıkları uyuşmazlıkları gündeme getirdi.
“ERKEN ÇİÇEK KORKULU RÜYA”
Ağbaba, “Malatya'da havaların güzel gitmesi nedeniyle Malatya'nın bazı bölgelerinde kayısı çiçekleri açmaya başladı. Kayısı çiçeklerinin erken açması son yıllarda Malatya'nın korkulu rüyası. Geçtiğimiz yıllarda Şubat ve Mart aylarında meydana gelen don olayları nedeniyle kayısı üreticileri bir yıllık ürünlerini kaybettiler, emekleri boşa gitti. Ardından vuran dolu ise dondan etkilenmeyen kayısıyı perişan etti” dedi.
“Don ve doludan kurtulamayan kayısı üreticileri de çareyi TARSİM'e başvurmakta buluyor” diyen Ağbaba, konuşmasını şu şekilde tamamladı:
“TARSİM'in zarar tespiti için gönderdiği eksperler zararın neredeyse yarısı tespiti açıklıyorlar. Bu sebeple, özellikle kayısı üreticilerinin TARSİM'e güveni sarsılmış durumda. Buradan TARSİM yetkililerine sesleniyorum: Zaten mağdur olmuş üreticileri bir de siz mağdur etmeyin. Objektif kriterlere tespitler yapılsın, üreticilerin kafalarındaki soru işaretleri de son bulsun.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam