CHP MALATYA YÖNETİCİLERİ PARTİ İÇİ MUHALEFETTEN DERT YANDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya yöneticileri, yaptıkları basın açıklamasında parti içi muhalefetten dolayı dert yandı.
Avşar Otel’de 30 Mart seçimini değerlendirme toplantısı yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan İnci, kendisinin Edirne’den gelmesi nedeniyle parti içinde kendisine ithal aday dendiğini ifade edip, “Bana ithal aday diyenler seçimde aleyhime çalıştı” iddiasında bulundu.
İnci, “Parti içinde sürekli adaylığımı sorgulayanlar oldu. Seçime birkaç gün kala da, aynı ekip sahada, CHP’liler, CHP’ye oy vermeyin diyorlar. Hatta bunun için İstanbul’dan geldiler ve kimin tanıdığı varsa kapı kapı gezip ya oy kullanmayın sakın da büyük şehirde oy vermeyin dediler. Bana karşı çıkanlar, süresinde kendileri niye aday adayı olmadı” diye sordu.
Hakan İnci, Malatya büyük şehri kazanan AK Parti adayı Ahmet Çakır’ın projelerini not ettiğini belirterek, “6 ay sonra sorgulamaya başlayacağım” ifadesini kullandı.
CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise şunları söyledi:
“Seçim sonucunu parti örgütündeki arkadaşlarla değerlendiriyoruz.Parti genel merkezimizle değerlendiriyoruz. 35-40 yıldır Malatya’yı yönetemiyoruz. 35-40 yıldır Malatya’yı yönetememenin üzerimizde umutsuzluğu söz konusu. Bunu kabul etmek lazım” diyerek, “Partimize zarar gelir diye birçok dedikoduya kulak tıkadık. Ben partinin il başkanıyım, bir sorumluluğum var. Bu sorumluluk bilinci ile hareket ediyorum. Partimin sürekli kamuoyunda, basın önünde tartışılmasını doğru bulmuyorum. Ondan kaynaklı cevap vermiyorum. Yoksa her iddiaya verecek bir cevabımız var.”
Kiraz, bazı basın organlarının 30 Mart yerel seçiminde başarı elde edildiği şeklindeki sözlerinin tenkit edilmesi üzerine, “Seçim sonrasında değerlendirme basın toplantısında bir basın mensubunun sorması üzerine 30 Mart seçiminde oylarımızın arttığını söyledim. Yerel ve genel seçimi bir tutmayalım. Evet, 5 yıl önceki yerel seçimde aldığımız oy yüzde 13 iken, bu seçimde yüzde 18’e yükseldi. Genel seçime göre başarımız düşük ancak ben yerel seçime göre değerlendirdim” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam