CHP ve 2014 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl örgütü 2014 yılının değerlendirmesini yaparak, Malatya için iyi bir yıl olmadığını belirtti. 
Avşar otelde düzenlenen ve çok sayıda basın mensubunun izlediği toplantıda son bir yılın değerlendirmesini yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Türkiye genelindeki olaylara kısaca değindi. Malatya’da yaşanan olumsuzluklarıda dile getiren Kiraz, esnaf, çiftçi ve vatandaşların sıkıntılarını basın mensupları ile paylaştı. Kiraz Yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
"2014 Yılının genel bir değerlendirmesini yapmak üzere sizlerle birlikteyiz. 2014 yılı, hem ilimiz hem de Türkiye için kayıplarla geçen bir yıl oldu.Türkiye’de yaşanılan pek çok olay Malatya’yı da yakından etkiledi.Tarihin en büyük yolsuzluk operasyonu, Soma’da ki maden faciası, Gezi olaylarının yıldönümü gibi tüm toplumda derin izler bırakan olayları yaşadık. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de pek çok kesim büyük sıkıntılarla karşı karşıya geldi. Üreticilerimiz, esnafımız, eğitimcilerimiz, sağlık emekçileri 2014 yılını unutulmayacak bir yıl olarak hatırlayacaklar.
30-31 Mart tarihlerinde meydana gelen don olayı Malatya’nın son 100 yılda yaşadığı en büyük felaket oldu. Başta kayısı olmak üzere, Malatya’da üretilen tüm tarım ürünleri yok oldu. Borçlarını ödeyemeyen Malatyalı üreticiler ya hayvanlarını satmak ya kayısı ağaçlarını kesmek veya icra daireleriyle tanışmak zorunda kaldı.
Üretici esnaf derken her gün artan işsizliği, Malatyalıların üzerine çöken yoksulluğu da unutmamak gerekir. 2014 yılında işsizlik ve yoksulluk bir çok sosyal sorunu da beraberinde getirdi. Suç oranlarında ve psikolojik rahatsızlıklarındaki artış bunun en güzel göstergesidir."
"TÜM GÜZELLİKLERİN TAKİPÇİSİYİZ"
Kiraz, "Kısaca özetlemeye çalıştığımız gibi Malatya 2014 yılını da kayıplarla kapattı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak şehrimize yapılan tüm güzelliklerin destekçisiyiz. Ancak bu kentin ilerlemesine engel olan herkesin de karşısında olacağız. Malatya’da yaşanılan tüm gelişmeleri takip ediyor, gündeme getiriyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kentin tüm sorunlarını ve çözüm önerilerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Malatya’nın sesi olmaya devam edeceğiz.
Parti Genel Merkezimiz tarafından Malatya’ya büyük önem veriliyor.2014 yılında Sayın Genel Başkanımız 2 kez Malatya’ya gelerek, Malatyalılarla buluştu. 30 un üzerinde PM Üyesi ve milletvekilimiz Malatya’da çeşitli etkinliklere katıldı.
Partimizin iktidara ilerlerken bu yolda emeklerini esirgemeyen Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekilimiz Veli Ağbaba’ya, il ve ilçe örgütlerimize, belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize, kadın ve gençlik kollarımıza ve tüm partililerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu. 
Toplantıya Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Yeşilyurt İlçe Başkanı Banu Özşen, Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Aydabar, Kadın Kollları Başkanı Güllü Tunçer ve pati yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam