ÇKS KAYITLARINDA SON BAŞVURU 30 MAYIS

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) kapsamında Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) yapılacak başvuruların 30 Mayıs 2014 tarihinde sona ereceği bildirildi. 
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Tarım Bilgi Sistemi içerisinde yer alan Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) ile tüm tarımsal işletmelerin üretim bilgileri kayıt altına alınarak işletme bilgilerinin tamlığı ve güncellenmesinin sağlanması hedeflenmektedir. Tarımsal işletmelerin temel değişkenlerinden elde edilen bu kayıtlar 2014 yılı Genel Tarım Sayımı için de esas teşkil edecektir. 2014 yılı Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) yapılacak başvurular 30 Mayıs 2014 tarihinde sona erecektir. Bakanlığımızca tüm Türkiye’de bu kayıtlar aynı tarihlerde yapılacaktır. Başvurularını bu tarihe kadar yapan çiftçiler aynı zamanda TÜKAS sistemine de kayıt edilmiş sayılacaklardır.” İfadelerine yer verildi.
“Konu ile ilgili kamuoyuna daha önce yapılan duyurular bazı yanlış anlamalara yol açmıştır. Çiftçilerimiz, ÇKS kayıtlarının güncellenmesini Bakanlığımızın herhangi bir yardım planlaması gibi algılamışlardır. Bu başvurular don hasarından dolayı çiftçilerimize herhangi bir yardım amacını taşımamaktadır. Bu kayıtların, ilimizde meydana gelen don afetiyle herhangi bir alakası olmadığı gibi, don afeti desteklemesi gibi bir uygulama için de yapılmamaktadır. Tarımsal Üretim Kayıt Sistemine yönelik çalışmalar Bakanlığımız ve Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından don olayı meydana gelmeden önce planlanmış olup, 30 Mayıs 2014 tarihine kadar ÇKS ‘ye yapılacak başvurular sadece tarımsal üretimin kayıt altına alınmasını amaçlamaktadır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının don hasarından dolayı çiftçilerimize herhangi bir yardım yapılmasına yönelik çalışması olması halinde çiftçilerimiz anında bilgilendirilecek ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeksizin başvuruları alınarak işlemleri tamamlanacaktır. Çiftçilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına belirtilen tarihe kadar İl/İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını yapmaları gerekmektedir.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam