CUMA GÜNÜ RESMİ TATİL OLSUN

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

  Anadolu Selçuklu Medeniyeti Derneği Genel Başkanı Ayetullah Geçen, Cuma gününün resmi tatil olması için çalışmalara başladıklarını söyledi.

  Dernek binasında basın açıklaması yapan Geçen, "Her ülke kendi inançları doğrultusunda yaşıyor. Biz, her milletin, her dinini mensuplarının kendi inançları doğrultusunda yaşamasını doğru buluyoruz. Olması gerekende budur. Cumartesi günleri Yahudilerin resmi tatilidir. İnançlarını rahatlıkla ifa edebiliyorlar. Pazar günleri Hıristiyanların resmi tatili, yine bunlarda inançlarını yaşayabiliyorlar. Bizim ülkemizde yaşayan insanların yüzde 99'unun Müslüman olmasına rağmen Cuma namazını rahatlıkla eda edemiyoruz. Bu nedenle inancımızı rahatlıkla yaşayabilmemiz noktasında Cuma gününün resmi tatil ilan edilmesiyle alakalı bir çalışma başlattık. Cuma gününün resmi tatil olmasıyla alakalı teşkilat olarak Anayasa Mahkemesine müracaatta bulunacağız" dedi./FERDİ DURDU

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam