“DALDAKİ ALTIN AMBARDA PULA DÖNMESİN”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği Başkanı Erhan Soğukpınar, “Daldaki kayısı ambarda pula dönmesin” diyerek, kayısı ile ilgili önlemler alınmasını istedi. 
Malatya Avşar Otel’de, dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği Başkanı Erhan Soğukpınar, “Bu yıl zirai don nedeniyle kayısı yok denecek kadar az. Önümüzdeki yıl yine zirai don olmayacağını kim garanti edebilir? Bu nedenle, kayısı ile ilgili önlemler alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Soğukpınar, “Nedir hayalimiz? Üreticisini üzmeyen, ihracatçısına pazarlama sorunu yaşatmayan, yetiştirildiği bölgesinin ekonomisine can katan, ülkesinin ihracatında önemli bir yere sahip olan, insan sağlığına katkıları bütün dünyaca kabul edilen, devletin olmazsa olmaz diye göz önünde tuttuğu, kuru meyve ihracatının en vazgeçilmez meyvesi, Allah'ın yeryüzünde en güzelini, en tatlısını, en göz alıcısını verdiği altın sarısı kayısımızın “hak ettiği yerde, hak ettiği değerde ve bu değerin sürdürülebilir” olması. Yani “daldaki altın ambarda pula dönmesin” Bu sebeple, daha önceki yıllarda Ege İhracatçılar Birliği'ne sunmuş olduğum ve desteklenen, fakat bazı bürokratik sebeplerle ilerlemesi mümkün olmayan, bir proje olan “Malatya ve Çevre İllere Ait Kayısı Müstahsilleri Veri Tabanı Projesi”ni, Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği olarak hayata geçirmek ve bu projenin Malatya’ya ve Malatya Kayısı Müstahsillerine katkı sunmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.
28 Haziran 2014 Cumartesi günü yine Avşar Otel’de kayısı çalıştayı düzenleyeceklerini söyleyen Soğukpınar, “ Malatya kayısı müstahsilleriyle yapacağımız istişare toplantısında kendilerine anlatıp, veri tabanı formunu ve Kayısı Araştırma ve proje geliştirme üye formunu kendilerine sunacağız, tamamen gönüllülük esasına dayalı doldurulacak bahçe bilgi formlarıyla, Malatya kayısı müstahsillerimizin bütün gereksinimleri, yapılması gerekenler, yapılanlar, don haritası, uzaklık haritası, ürün çeşitliliği, pazar darlığı, bölgesel sıkıntılar zamanında tespit edilecek ve önlemler zamanında alınabilecektir. Bu yıl meydana gelen don olayının gelecek yılda meydan gelmesinin bir teminatı olmadığına göre bunların önlemlerinin alınması. Bilgi formları doğru ve güvenilir bir şekilde doldurulup derneğimize iletildiğinde, bu verirler ilgili kamu kurumlarıyla görüşülüp çözüm yollarının aranması daha bilimsel olacaktır. Bu formların ulaşması neticesinde aşağıdaki faydaları bekliyoruz” dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.