DEMİRKOL'DAN ANNELER GÜNÜ'NE FARKLI YAKLAŞIM

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Birlik Vakfı Malatya Şubesi Hanımlar Komisyonu Başkanı Gülten Demirkol, “Anneler günü yaklaştıkça bu kadar emek karşılığında küçük bir hediye bekleyen kadın imajları ile kaplanmıştır” dedi.
Anneler Günü nedeniyle Birlik Vakfı Malatya Şubesi Hanımlar Komisyonu üyeleriyle birlikte vakıf binasında yaptığı basın açıklamasında annelerin önemini ve sorunlarını dile getiren Demirkol, “Öngörüden yoksun ideolojik yaklaşımlarla geleceğin annelerinin eğitim hakları ellerinden alınmış, geleceğin toplumunu oluşturacak annelerin okumaları bilinçlenmeleri engellenmiştir. Annelik, çocuk doğurma ve yaşamın ilk dönemlerinde onu emzirme ile sınırlı değildir. Çocukların her açıdan büyütülmesi, yetiştirilmesi ve topluma kazandırılması da annenin görevleri olarak kabul edilmektedir. Bu bakımdan önce annelerin eğitilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
“Dinimizin anneliği “kutsal” nitelendirmesine rağmen, maalesef günümüzde gebe kadınların bile eşleri tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılarak çoğu vakaların ölümle sonuçlandığı gözlenmektedir" diyen Demirkol, "21. Yüzyılın medyasının film reklam ve dizilerinde meydana getirdikleri anne profilleri, sanki gerçek dünyanın kadınları olarak kurgulanmaktadır. Hiç şişmanlamayan, her zaman bakımlı, yoğun işlerine rağmen çocukların her ihtiyacını eksiksiz olarak yerine getiren, güler yüzle karşılayan, kocası için de ideal bir eş ve çekici bir kadın formatında görselleştirilmektedir” dedi.
Demirkol, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Ayrıca anneler günü yaklaştıkça bu kadar emek karşılığında küçük bir hediye bekleyen kadın imajları ile kaplanmıştır. Her işi yapan, kendini çocuklarına adayan bu muhteşem anneliğin bedelini AVM’den alınan “pahalı” hediyelerle ödeyebilirlermiş gibi davranılmaktadır. En saf duygu olan anne sevgisini dahi pazarlama malzemesi olarak kullanmaktan çekinmemektedir.
Ayrıca; Ülkemizde annelerimiz ve geleceğin anneleri yalnızca kadın oldukları için cinsiyete dayalı bir ayrımcılık ile şiddetin her türlüsüne maruz kalmaktadır. En başta; İletişime dayalı ev içi şiddeti, fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet ve “töre” bahaneli cinayetler şiddetin en ağırıdır. Bu şiddetleri bir kadın ve anne olarak telin ediyoruz.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam