“DERLEME KONSERİMİZ 25 MART’TA”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın derleme konserlerinin ilkini 25 Mart’ta vereceği bildirildi.
İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından 25 Mart 2014 Salı günü saat 18.00’de “Konservatuar Türk Halk Müziği Derleme Konseri-1” adlı bir etkinlik düzenleyecek.
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı THM Derleme Konseri” konservatuar THM Ana Sanat Dalı 3. sınıf öğrencilerinin “THM Dağarı ve Formları” dersine yönelik yapmış oldukları derleme çalışmalarının sunumunu ve seslendirilmesini amaçlıyor. TRT Türkü derleme kıstasları baz alınarak konservatuar THM Ana Sanat Dalı öğretim elemanları gözetiminde titizlikle yürütülen bu derleme çalışmalarının her yıl düzenli olarak yapılmakta olduğu ve yapılan derleme çalışmalarının kayıt altına alınarak konservatuar arşivine kazandırıldığı belirtildi.
Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Server Acim’den edinilen bilgiye göre Konservatuarın derleme çalışmaları şu şekilde gerçekleşiyor: “Konservatuar 3. sınıf öğrencileri Türk Halk Müziği Dağarı ve Formları dersinde, derleme teknikleri konusunda bir dönem boyunca kapsamlı bir eğitime tabi tutulmakta ve bu eğitimin ardından çeşitli il ve ilçelere Türkü derlemeleri yapmaları için gönderilmektedirler. Öğrenciler yaptıkları bu Türkü derleme çalışmalarını Türk Halk Müziği Dağarı ve Formları dersi final sınavında, Konservatuar Müdürü, Bölüm Başkanı ve Ana Sanat Dalı Başkanlarından oluşturulan bir komisyon önünde sunmaktadırlar.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam