“ELEMAN SIKINTISI ÇEKİYORUZ”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Mehmet Ayhan Altunok, meslek yüksek okulu ve üniversite bölümlerinde mesleklerinde bölüm eksikliği olduğunu ve eleman sıkıntısı çektiklerini belirtti. 
Sarı Kurdale Lokantası’nda, Malatya Sigorta Acenteleri Derneği üyelerine Sigorta Haftası nedeniyle kahvaltı verildi.
Burada basın mensuplarına açıklama yapan Malatya Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Mehmet Ayhan Altunok, zorunlu sigorta oranının yüzde 83 olmasına rağmen, diğer sigorta oranlarının yüzde 40 civarında olduğunu söyledi. Altunok, meslek yüksek okulu ve üniversite bölümlerinde mesleklerinde bölüm eksikliği olduğunu ve eleman sıkıntısı çektiklerini de vurguladı.
Altunok, “Türkiye'de sigorta satışlarının yüzde 65 gibi çok büyük kısmı biz acenteler üzerinden gerçekleşmektedir. Bu veri, acentelerin tüketici ile sigorta şirketi arasındaki köprü rolünün ve tüketiciye ulaşmadaki öneminin altını çizmektedir. Tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi, sigorta hakkında bilinçlendirilmesi, sektörün geleceği ve tüketicilerin sektöre duyduğu güven açısından büyük önem taşımaktadır. Dolayısıyla bu konuda biz acentelere çok büyük sorumluluklar düşmektedir. "Sigorta Haftası" da bu konuyu hepimize bir kez daha hatırlatacağı için önemlidir” ifadelerini kullandı.
Tarım Sigortaları Havuzu A.Ş (TARSİM) Malatya Bölge Müdürü Bünyamin Kadak ise, kayısı don sigortasının yüzde 45 olmasının düşük olduğu şeklindeki yorumlara karşılık, bunun zirai don sigortasının mecburi olmadığından kaynaklandığını savundu.
Kadak, zira don ve sigorta konusunda da bilgi vererek, “1 Temmuz itibariyle ekspertiz çalışmalarımız sona erecek. Poliçe bitiş tarihinden bir ay sonra üreticiler tazminatlarını Ziraat bankası şubelerinden alacak şekilde işlemler yapılacak" dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam