EMLAK VERGİSİ ÖDEME SÜRESİ MAYIS SONUNDA TAMAMLANIYOR

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya’da emlak vergisine yapılan zammın, büyük şehir zammı değil, 4 yılda bir yapılan beyanname dönem zammı olduğu iddia edildi. 
Edinilen bilgiye göre, Mart ayında başlayan ve Mayıs ayı sonunda sona erecek olan emlak vergisi birinci taksiti ödeme süresi devam ediyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, mart ayından beri aldığı emlak vergisi ücretini yüksek bulan mükelleflere verdiği cevap, “4 yılda bir beyanname dönemi olması ve 2014 yılının da beyanname dönemi olması nedeniyle yapılan zam bundandır” dedikleri bildirildi.
Emlak vergisi fiyatı semtine göre değişirken, bazı semtlerde gayrimenkulu olanların bir kat, bazı bölgelerde ise birkaç kaç arttığı belirtildi.
30 Mart 2014 yerel seçimiyle birlikte büyük şehir olan Malatya’da, Malatya büyükşehir belediyesine emlak vergisini ödemeye giden vatandaşların ödeyecekleri miktarın geçen yıla göre birkaç kat arttığını görenlerin kimisi büyük şehir belediyesi olmasına bağladı. Malatya büyükşehir belediyesi yetkilileri ise, yapılan zammın 4 yılda bir beyanname dönemi olması ve 2014 yılının da beyanname dönemi olması nedeniyle yapılan zammın bundan kaynaklandığını ileri sürüyor.
Bakanlık açıklamasına göre, 30 Mart 2014 yerel seçimiyle birlikte büyük şehir olan illerde emlak vergisinde büyük şehir zammı 2015’den itibaren uygulanacak.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam