ENGELİNE TAKILMADAN HAYATA TUTUNDU

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya’da görme engelli vatandaş, pozitifliği sayesinde hayata tutundu. 
Malatya’nın Akçadağ ilçesi Kürecik Mahallesi Çevirme Mezrası’nda doğan ve 1971 yılında Almanya’ya gidip, orada oto tamirciliği yaparken malulen emekli olan İbrahim Demirkaya (58), görenlerin takdirini topluyor.
Halk arasında tavuk karası körlüğü olarak bilinen hastalığı bulunan İbrahim Demirkaya, annesi, iki çocuğu ve iki erkek kardeşinin de aynı hastalıktan muzdarip olduğunu belirtti.
Yaşamına dikkat eden, sorunları dert etmeyen ve pozitiflik sayesinde hayata tutunan ve dinç kalan İbrahim Demirkaya, sadece bir bölgeyi ve noktayı görebildiğini ifade etti.
Gözlerinden engelli olanlara beyaz lahana, havuç, omega 3 ve ozon terapisi öneren Demirkaya, kendisinin bunlar sayesinde dinç kaldığını dile getirip, “Beni görenler 58 yaşındayım deyince şaşırıyorlar. 35-45 arası gösteriyorsun diyorlar. Yaşıma rağmen dinç kalmam, hayata pozitif bakmamdan kaynaklanıyor” şeklinde konuştu.
“Duvarı nem, insanı gam yıkar” atasözünden hareketle herkese pozitif olmayı öneren İbrahim Demirkaya, “1982’de görme engelim tespit edildi. Halk arasında tavuk karası diye tespit edilen hastalığım nedeniyle askerliğimi de yapmadım. Hastalığın çaresi yoktur. Küba’da bu hastalığın durdurulduğunu tespit ettim. Küba’da ameliyat oldum. Ameliyat sonrası dikkat ediyorum. Yolda yürüyebiliyorum. Bir noktayı gördüğüm için diğer görme engelliler gibi zorluk çok çekmiyorum” dedi.
Engellilere, “Engelliler dört duvar arasında durmasın. Hareketli olsunlar. Karamsar olmayalım. Pozitif olalım” önerisinde bulunan İbrahim Demirkaya, beyaz baston ile yolu karşıdan karşıya geçerken sürücülerin de dikkat etmelerini istedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam