ENGELLİLER HAFTASI YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Malatya'da, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle 'Farkındalık Yürüyüşü' etkinliği düzenlendi. 
Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğü tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi ve engelli derneklerinin katkısıyla engelliler haftası nedeniyle düzenlenen yürüyüş, Öğretmen Evi önünden başlayarak, İnönü Kapalı Çarşısı Meydanı’nda sona erdi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisinin ardından konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Oktay Taş, son yıllarda engellilere yönelik güzel yasal düzenlemelerin yapıldığını kaydetti.
Taş, engellilerin istihdamı ve engellilere yapılacak olan sosyal desteklerle ilgili önemli desteklerin yapıldığını kaydederek, "2005 yılında engelliler kanunu çıkarıldı. Bugün itibariyle bu kanunun artık yetersiz geldiğini görüyoruz. Buda bizi sevindiriyor. Çünkü birçok mevzuatı gerçekleştirdik" dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise, "Amacımız bu toplumda var olduğumuzu bir kez daha göstermek, sorunlarımıza kamuoyunun dikkatini çekmek için bu yürüyüşü gerçekleştirdik. Farkındalık yürüyüşü ile buna dikkat çektiğimize inanıyorum" diye konuştu. 

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam