ERKAL, ŞEKER-İŞ SENDİKASINI ZİYARET ETTİ

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, Şeker Fabrikası'nın üretimine devam etmesi gerektiğini söyledi. 
Erkal, 30 Mart yerel seçimleri kapsamında, SP Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ve partililerle birlikte Şeker-İş Sendikası Malatya Şubesini ziyaret etti.
Malatya'nın sürekli kan kaybettiğini ifade eden Erkal, "Belediye Başkanları halkın içinde yaşayan tek kişidir. Sizler belediye başkanlarına vekalet veriyorsunuz ve bizim adımıza ister belediye ile ilgili olsun isterse olmasın bizim sorunlarımızı temsilci olarak sorunlarınızı genel ölçekte de olsa onu takip etmekle onu merkezi yönetime, genel yönetime ve başka bir platforma taşımakla mükelleftir. Malatya’daki Şeker Fabrikası sorunu belediye başkanının sorunudur, Malatya’daki istihdam onun sorunudur. Yaşadığımız kentteki sorunlar belediye başkanlarının yetki alanları dışında ise bu sorunları dosyalar halinde iktidara, hükümete iletmekle sorumludur. Belediye başkanı profili böyle olmalıdır. Sendika Başkanımız sizlerin sıkıntılarını söylüyorsa bu sorunlar bizimde sorunlarımızdır. Malatya’ya para girdisi yoktur. Malatya sürekli kan kaybediyor. Sümerbank, tekel fabrikası, şoför okulu kapandı. Şeker Fabrikası ise sıkıntı içinde peki bu kadar giden kaynakların yerine ne konuldu. Sümerbank’ı kapatıp oradaki 5 bin kişiyi işsiz bırakıyorsanız, gerektiği yerde o kadar büyük bir istihdam oluşturmadan kapatmamanız lazım. Malatya istihdam açısından kan kaybediyor. Malatya’ya giren trilyonlarca para yok oldu" dedi.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam