"ESKİ KİTAPLARA İLGİ OLMAYINCA, DERS KİTAPLARI SATMAYA BAŞLADIK"

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

 Sahafçı Fahür Kaya, sahafçılığın çok eskiye dayanan bir meslek olmasına karşın, günümüzde yok denecek kadar azaldığını söyledi. 
Çok eski yayınlara erişme noktasında sahafçıların önemli bir görev üstlendiğini kaydeden Kaya, "Sahafçılar, vatandaşların 50-100 yıl öncesine dayanan yayınlara ulaşmasında önemli bir rol oynuyor. Bu noktada çok eskiye dayanan sahafçılık mesleği günümüzde gittikçe azalıyor. Ancak insanlarımız, eski kitaplara çok fazla rağbet göstermiyor" dedi.
Kaya, ders kitaplarının eski kitaplardan daha fazla ilgi gördüğünü kaydederek, "Eski kitaplar günümüzde ilgi görmüyor. Daha çok ders kitapları ilgi görüyor. Oda zaruretten dolayı ilgi görüyor" ifadelerini kullandı.
Sahafçılar Çarşısı'nın da özelliğini yitirmeye başladığını dile getiren Kaya, "Eski kitaplara ilgi olmayınca sahafçılık mesleği de yavaş yavaş bitiyor. Bulunduğumuz yerin adı her ne kadar Sahafçılar Çarşısı olsa da bu özelliğini yitirmeye başladı" diye konuştu.
Kaya, teknolojinin kitap okumayı olumsuz etkilediğini belirterek, "Okuma oranı gün geçtikçe düşüyor. Eski kitaplara da bu anlamda rağbet giderek azalıyor. Bir anlamda teknolojinin gelişmesi kitap okuma oranını da azalttı" şeklinde konuştu.

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam