“FATİH HİLMİOĞLU SERBEST BIRAKILMALIDIR”

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Malatya İnönü Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (İNÖDER) Başkanı Doç. Dr. Hasan Demirtaş, Ergenekon Davası tutuklusu Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun, hastalığı sebebiyle serbest bırakılmasını istediklerini belirtti. 
Üniversite kampüsünde İNÖDER üyesi bazı öğretim üyeleriyle, ellerinde ‘Yargılanmıyor öldürülüyor, çok geç olmadan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’na özgürlük’ yazılı pankartla birlikte basın açıklaması yapan İNÖDER Başkanı Doç. Dr. Hasan Demirtaş, “Son günlerde ülkemizde siyasi otoritenin de artık açıkça ifade ettiği gibi, Özel Yetkili Mahkemeler eliyle yürütülen davaların kişilerin haklarının gasbına yol açtığı kamuoyunda giderek daha fazla kabul edilmektedir. Hükümetin en yetkili ağızlarının, 'devlet içinde paralel yapıların olduğunu ve yargının bağımsız olmadığını' dile getirmesi ile toplumdaki güvensizlik ve korku daha da büyümüş, bugün meşruiyetleri ve verdikleri kararlar tartışmalı olan Özel Yetkili Mahkemelerde uzun tutukluluk koşulları içinde yargılanmaları süren yüzlerce kişinin durumunu, 'bağımsız ve adil yargılanma hakkı'nı yeniden tartışılır konuma getirmiştir” ifadelerini kullandı.
“İnönü Üniversitesi'ne uzun yıllar hizmet vermiş ve sekiz yıllık rektörlüğü döneminde üniversitede çok büyük ilerleme sağlamış olan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, uzun tutukluluğunun bir sonucu olarak, giderek yaşamını tehdit eden sağlık sorunları nedeniyle adeta ölüme sürüklendiği kamuoyunun malumudur. Çok önemli yaşamsal sağlık sorunları ile mücadele eden Sayın Hilmioğlu’nun serbest kalması yönünde girişimler olmasına rağmen, yitirilen her an onun yaşamını daha da fazla tehdit etmektedir. Gecikmiş yargı adalet sağlamaz. Geciken yargının bedeli yaşam olduğunda ise yargı eliyle geri çevrilemez adaletsizlikler üretilir” diyen Demirtaş, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Tutuklu milletvekillerinin çoğunun 'tutuksuz yargılanmak' üzere özgürlüğüne kavuşması demokratikleşme ve hak ihlallerinin azalması yönünde toplumda bir umut ve sevinç meydana getirmiştir. Ancak, sevinç ve umudumuz eksiktir, çünkü halen yargılanma sürecinin adeta ölüm cezasına dönüştürüldüğü Prof. Dr. Hilmioğlu’nun tutukluluğu sürmektedir. İNÖDER mensubu öğretim elemanları olarak eski rektörümüz Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun bir an evvel tahliye edilerek tedavi görmesinin sağlanması en büyük beklentimizdir. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki girişimlerini olumlu buluyor, Anayasa Mahkemesi'nin de vakit geçirmeden olumlu karar vermesini ümit ediyoruz. İNÖDER olarak tutuklu milletvekillerinin tahliyesi ile başlayan sürecin, uzun tutukluluk süreleri nedeniyle yaşanan hak gasplarının giderilmesi, içinde paralel yapılar içermeyen demokratik bir hukuk devletinin tesis edilmesi ve korkusuz, özgür, demokratik bir toplum olma yolunda ilk adım olmasını diliyoruz.”

Reklam

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Reklam